The federal tax credit for certain Tesla Model 3s will be reduced by 50% in 2024

Kredia federale e taksave për disa modele Tesla Model 3 do të reduktohet me 50% në vitin 2024

Duke filluar nga 1 janari 2024, Tesla Model 3 Rear-Wheel Drive dhe Model 3 Long Range nuk do të kualifikohen për kreditimin e plotë të taksave federale prej 7,500 dollarësh për blerjet e pranueshme të automjeteve elektrike. Në vend të kësaj, kredia tatimore për këto modele do të ulet me 50%, deri në 3,750 dollarë. Tesla kishte lënë të kuptohet për reduktime të mundshme në kreditimin e taksave federale për EV në faqen e saj Model 3 që nga korriku, por nuk kishte specifikuar më parë se cilat variante modeli mund të prekeshin. Arsyetimi pas uljes së kredisë tatimore nuk është shpjeguar nga Tesla dhe ata nuk kanë dhënë komente të menjëhershme për këtë çështje pas udhëzimeve të fundit të lëshuara nga administrata Biden në lidhje me kreditimin e taksave për automjetet elektrike sipas Aktit të Reduktimit të Inflacionit të vitit 2022.

President Biden previously set a goal of ensuring 50% of car purchases are electric by 2030. His administration has pursued aggressive regulations that target future gas-powered cars.

Presidenti Biden synonte të siguronte që gjysma e të gjitha blerjeve të automjeteve do të ishin elektrike deri në vitin 2030. Për ta arritur këtë, administrata e tij ndoqi rregulla të rrepta të drejtuara posaçërisht për makinat e ardhshme me gaz.

Udhëzimet e fundit nga Departamenti i Thesarit, duke punuar së bashku me Zyrën e Shtëpisë së Bardhë për Inovacionin dhe Zbatimin e Energjisë së Pastër dhe Departamentin e Energjisë, përshkruan në mënyrë specifike përkufizimin e një "entiteti të huaj me shqetësim."

Sipas Rregullat e përditësuara sipas IRA-s, automjetet elektrike (EV-të) nuk do të jenë të pranueshme për kredinë federale prej 7,500 dollarësh nëse komponentët e tyre të baterisë ose mineralet kritike vijnë nga një ent i huaj i caktuar i shqetësimit (FEOC) duke filluar përkatësisht nga 2024 dhe 2025. Udhëzimi i ri urdhëron që për një kredi tatimore prej 3,750 dollarësh, një pjesë e caktuar e vlerës së komponentëve të baterisë së një EV duhet të prodhohet ose montohet në Amerikën e Veriut. Për më tepër, një përqindje specifike e mineraleve kritike brenda baterisë duhet të nxirret ose përpunohet ose në SHBA ose nga një vend me një marrëveshje të tregtisë së lirë me SHBA-në, sipas kërkesave të IRA-s.

Sipas Inside EVs , rregulloret e përditësuara tatimore ofrojnë tani qartësi, duke sugjeruar se Model 3 RWD dhe LR mund të përballen me penalitete sepse paketat e tyre të baterive përfshijnë komponentë nga një "entitet i huaj i shqetësimit", veçanërisht Kina.

 

---------Ky artik është pjesërisht i shkëputur nga Për Biznes.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.