The analysts' collective consensus on Tesla's (TSLA) Q4 2023 earnings has undergone a unified change.

Konsensusi kolektiv i analistëve mbi fitimet e Tesla-s (TSLA) për tremujorin e katërt 2023 ka pësuar një ndryshim të unifikuar.

Tesla (NASDAQ:TSLA) është vendosur të zbulojë letrën e saj të përditësimit të tremujorit të katërt dhe të vitit 2023 më vonë sot, dhe përpara publikimit, Zëvendëspresidenti i Marrëdhënieve me Investitorët e Tesla, Martin Viecha ka zbuluar një konsensus të konsoliduar nga 28 analistë që mbulojnë. Konsensusi i tremujorit të katërt 2023 parashikon të ardhura për aksion jo-GAAP prej 0,73 dollarë, të ardhura totale prej 25,7 miliardë dollarë dhe të ardhura nga automobilat në mënyrë specifike në 21,7 miliardë dollarë. Fitimi bruto i parashikuar qëndron në 4.5 miliardë dollarë, me një marzh bruto të vlerësuar prej 17.8%.

Në pritje të vitit të plotë 2024, analistët parashikojnë që Tesla të raportojë fitime për aksion jo-GAAP prej 3.62 dollarë, të ardhura totale prej 115.1 miliardë dollarë , dhe të ardhurat e automobilave që arrijnë në 95.5 miliardë dollarë. Konsensusi për fitimin bruto në VF 2024 është 21.5 miliardë dollarë, me një marzh bruto të vlerësuar prej 18.6%. Analistët parashikojnë gjithashtu që Tesla të arrijë 2,161,075 dërgesa automjetesh në vitin e plotë 2024.

Gary Black, një dem i Tesla dhe Partner Menaxhues i The Future Fund LLC, theksoi metrikat kryesore për t'u monitoruar në tremujorin e katërt të 2023, duke përfshirë marzhet bruto auto me përjashtim kreditë rregullatore (priten në 16.7%) dhe vlerësimi i ofrimit të kompanisë për vitin e plotë për vitin 2024. Ai theksoi se çdo koment në lidhje me marzhet bruto auto, duke përjashtuar kreditë rregullatore për VF 2024, do të ishte i një rëndësie të madhe.

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.