Japan’s MOL & KDDI Plan to Initiate SpaceX Starlink Internet Trials aboard Seagoing Vessels

Plani MOL dhe KDDI i Japonisë për të nisur provat e Internetit të SpaceX Starlink në anijet detare

Mitsui O.S.K. Lines (MOL) dhe KDDI Corporation kanë nisur një partneritet inovativ që synon të revolucionarizojë komunikimin detar. Kompania kryesore japoneze e transportit, MOL, dhe gjigandi i telekomunikacionit, KDDI, kanë bashkuar forcat për të provuar shërbimin novator satelitor të brezit të gjerë të SpaceX, Starlink, në bordin e një sërë anijesh detare të operuara nga MOL Group. Kjo përpjekje bashkëpunuese është e gatshme të përmirësojë komunikimin në bord për anëtarët e ekuipazhit dhe pasagjerët duke promovuar navigimin e sigurt.

Duke filluar nga gushti 2023, të dy kompanitë do të nisin testet e shërbimit "Starlink Business" në një MOL Group. anije turistike, disa tragete dhe një anije bregdetare Roll-on/Roll-off (RoRo). Kjo përpjekje synon të adresojë sfidën e mbajtjes së komunikimit të fortë gjatë udhëtimeve detare, veçanërisht kur sinjalet nga stacionet bazë të largëta tokësore janë të dobëta dhe sistemet konvencionale të komunikimit dobësohen.

Kompanitë treguan se teknologjia e Starlink premton një mjedis të jashtëzakonshëm komunikimi me një shpejtësi maksimale mbresëlënëse e shkarkimit prej 220 Mbps ndërkohë që anijet janë duke u zhvilluar. Ky zhvillim ka një potencial të jashtëzakonshëm për industrinë detare, pasi trajton aspekte kritike të sigurisë dhe funksionimit efikas. Anëtarët e ekuipazhit dhe pasagjerët do të përfitojnë nga aksesi në internet me shpejtësi të lartë, duke siguruar komunikim të qetë dhe aftësinë për të qëndruar të lidhur me botën e jashtme gjatë udhëtimeve të tyre.

Sprovat do të përfshijnë vlerësime të plota si nga këndvështrimi teknik ashtu edhe nga ai ekonomik. MOL Group synon të vlerësojë performancën dhe qëndrueshmërinë e sistemit në të gjithë flotën e saj të ndryshme të anijeve. Në varësi të rezultateve të këtyre provave dhe rrethanave unike të secilës anije, prezantimi i sistemit Starlink është planifikuar për vjeshtën e vitit 2023.

Në fushën e transportit të oqeanit, komunikimi në kohë reale midis anijeve dhe bregut -Personeli i bazuar është i një rëndësie të madhe. Për të arritur një menaxhim efektiv të sigurisë dhe për të siguruar lundrim të sigurt, kompanitë detare duhet të kapërcejnë hendekun e komunikimit midis operacioneve të tyre detare dhe menaxhimit në tokë. Shërbimet me brez të gjerë satelitor Starlink të SpaceX ofrojnë një zgjidhje premtuese për këtë sfidë duke ofruar komunikim të pandërprerë dhe me shpejtësi të lartë nga anija në breg, duke lehtësuar shkëmbimin pa probleme të sistemeve jetike dhe të të dhënave operacionale.

SpaceX, prodhuesi pionier i hapësirës ajrore dhe kompania e teknologjisë, operon një plejadë të gjerë satelitësh Starlink në Orbitën e Ulët të Tokës. Kjo plejadë, e përbërë nga rreth 4,540 satelitë, ka grumbulluar tashmë mbi 1.5 milionë abonentë në mbarë botën, të cilët përfitojnë nga aksesi në internet me shpejtësi të lartë edhe në zonat më të largëta.

Ndërsa MOL dhe KDDI nisin këtë partneritet të mrekullueshëm, detar industria shikon me pritje për të dëshmuar transformimin e mundshëm të komunikimit dhe lundrimit në det. Roli i Starlink në krijimin e një ure komunikimi të besueshëm dhe me shpejtësi të lartë midis anijeve dhe bregut qëndron për të riformuar mënyrën se si kryhen operacionet detare dhe për të hapur rrugën për udhëtime më të sigurta dhe më efikase në të ardhmen.

》 Shënim i autorit: Puna ime është e mundur Faleminderit të gjithëve që lexojnë Tesmanian.com. Shkruani mendimet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë. Nëse keni ndonjë sugjerim ose koment për historitë, mos ngurroni të më dërgoni një mesazh direkt në Twitter: Evelyn Janeidy Arevalo @JaneidyEve Lexoni historitë e mia më të fundit këtu: Lajmet e fundit 《

Japan’s MOL & KDDI Plan to Initiate SpaceX Starlink Internet Trials aboard Seagoing Vessels

 

Burimi i imazhit të veçuar: Anijet e përfshira në provë: Nga lart majtas, anija e lundrimit Nippon Maru, tragetet Sunflower Sapporo dhe Sunflower Satsuma dhe anija bregdetare RORO Musashi Maru/ Kredia: Njoftimi për shtyp i MOL. 

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Nikkei Asia.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.