‘Cool, Although It's Kind Of …’: Elon Musk On Bumper Sale Of His Biography

"Fol, edhe pse është një lloj ...": Elon Musk në shitjen e parakolpit të biografisë së tij

Biografia e miliarderit Elon Musk e lançuar së fundmi nga autori-gazetari amerikan Walter Issacson pa një shitje të fuqishme në javën e parë të lansimit të saj. Ka shitur rreth 92,560 kopje. Bestselleri titullohet Elon Musk. Sipas të dhënave të mbledhura nga gjurmuesi i librave Circana BookScan, shitjet totale përfshinin kopje të printuara. Arritja e bëri biografinë librin e dytë më të shitur të javës së parë të Walter Isaacson. Në vitin 2011, ai shkroi biografinë e bashkëthemeluesit të Apple, Steve Jobs, e cila vazhdoi të shiti rreth 3,83,000 kopje në javën e parë. Pasi Elon Musk mësoi për arritjen, ai shkroi në Twitter: "E bukur, edhe pse është disi e çuditshme të shoh kaq shumë foto nga afër të fytyrës sime."

Sipas raporteve, biografia e Elon Musk ka qenë gjithashtu në krye Listat e kombinuara të librave të shtypur dhe të librave elektronikë dhe librave elektronikë të kombinuar të librave më të shitur më të shitur të New York Times. Është gjithashtu në listën më të shitur të Amazon, me një çmim prej 20,99 USD. Sipas botuesve të librit, Simon dhe Schuster, Issacson e kishte ndjekur Musk për gati dy vjet. Ai e shoqëroi atë në takimet e tij, eci me të në fabrikat e tij dhe kaloi orë të tëra duke e intervistuar atë, miqtë, familjen dhe kundërshtarët e tij. Biografia zbuloi gjithashtu se Elon Musk pësoi plagë emocionale që ishin shkaktuar nga babai i tij gjatë fëmijërisë së tij. Libri përmend gjithashtu jetën e dashurisë së miliarderit – nga të dashurat, ish-gratë, ish-të dashurat dhe fëmijët e tij.

Ai përmendi gjithashtu se Elon Musk dikur ishte i vetmuar dhe i trishtuar si fëmijë, ndërsa luftonte për të bërë miq në shkollë. Ai kishte vështirësi për të kuptuar shenjat sociale dhe përdorej për të mbështetur librat për të fituar njohuri rreth tyre.

Biografia zbuloi gjithashtu se Elon Musk dhe filantropisti miliarder Bill Gates u përplasën verbale pasi CEO i Tesla u përball me themeluesin e Microsoft për shkurtimi i aksioneve të kompanisë së makinave elektrike vitin e kaluar.

Walter Issacson ka qenë një romancier dhe biograf i njohur. Përveç shkrimit të një biografie mbi jetën e Steve Jobs dhe Elon Musk, ai ka shkruar edhe biografitë më të shitura të Ajnshtajnit dhe Benjamin Franklinit. Të dy ishin një hit i madh në mbarë botën.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga The Economic Times.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.