The investigation into the power steering concerns of Tesla Model 3 and Model Y has progressed to an upgraded stage known as engineering analysis.

Hetimi mbi shqetësimet e drejtimit të fuqisë së Tesla Model 3 dhe Model Y ka përparuar në një fazë të përmirësuar të njohur si analiza inxhinierike.

Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada (NHTSA) ka intensifikuar ekzaminimin e saj të Modelit 3 dhe Modelit Y të Tesla-s, duke kaluar nga një hetim paraprak në një analizë inxhinierike. Ky ndryshim vjen si përgjigje ndaj ankesave të shoferëve në lidhje me dështimet e drejtimit të drejtimit.

Zyra e Hetimit të Defekteve të NHTSA (ODI) nisi hetimin në korrik të vitit të kaluar, duke u fokusuar në njësitë Model 3 dhe Model Y 2023. Në një dokument të agjencisë së fundit, u zbulua se hetimi ka përparuar në një analizë inxhinierike, një hap që mund të çojë potencialisht në një tërheqje fizike të automjeteve të prekura. Tesla i ka ofruar numrat e pjesëve ODI-së si pjesë e këtij hetimi në vazhdim.

Studimi përfshin rreth 334,569 automjete Model 3 dhe Model Y, të nxitur nga 2,388 ankesa nga pronarët që raportuan një humbje të kontrollit të timonit me energji elektrike. Ankesat ishin të ndryshme, me disa pronarë që përjetuan vështirësi në rrotullimin e timonit, ndërsa të tjerë vunë re përpjekje të shtuara të nevojshme për drejtimin. Shumë ankues përmendën marrjen e një mesazhi paralajmërues, "ndihma e drejtimit të reduktuar", qoftë para ose gjatë dështimit të timonit me energji.

Një aksident i regjistruar është shoqëruar me këtë çështje, ku një shofer nuk ishte në gjendje të kryente një kthesë djathtas, me pasojë përplasjen me një mjet tjetër. Për më tepër, janë raportuar mbi 50 raste të automjeteve të supozuara të tërhequra nga rrugët, parkingjet, anë të rrugëve dhe kryqëzimet.

Tesla dhe ODI kryen një inspektim të përbashkët të aksidentit, duke identifikuar numrat e pjesëve të raftit të drejtimit 1044832-00- A dhe 1188832-00-A si potencialisht të lidhura me problemin.

Ky zhvillim shënon më të fundit në një seri hetimesh dhe rikujtimesh që përfshijnë Teslën, me këtë rast të veçantë që ka të ngjarë të kërkojë një zgjidhje fizike. Tërheqjet e mëparshme trajtonin kryesisht çështje jo fizike, të tilla si madhësia e tekstit në ekran dhe problemet e shfaqjes së kamerës rezervë, të cilat Tesla i zgjidhi menjëherë përmes përditësimeve të softuerit.

 

 

 

 

 

 

-----------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.