Hertz is planning to transition from a fleet of 20,000 electric vehicles to acquiring gasoline cars instead.

Hertz po planifikon të kalojë nga një flotë prej 20,000 automjetesh elektrike në blerjen e makinave me benzinë.

Hertz, një kompani që theksoi kohët e fundit angazhimin e saj ndaj automjeteve elektrike, ka vendosur të zvogëlojë flotën e saj EV duke shitur afërsisht 20,000 automjete elektrike, që përbëjnë një të tretën e flotës së saj elektrike. Fondet e gjeneruara nga kjo shitje do të ridrejtohen drejt blerjes së më shumë automjeteve me benzinë.

Hertz citon sfidat financiare që lidhen me automjetet elektrike, duke theksuar kostot më të larta për riparimet e përplasjeve dhe dëmtimeve, të cilat mund të jenë dyfishi i atyre të krahasueshme automjetet me motor me djegie. CEO Stephen Scherr shpjegoi se pavarësisht kostove më të ulëta të mirëmbajtjes, kombinimi i rritjes së shpenzimeve të riparimit dhe amortizimit më të lartë ka ndikuar në fundin e tyre.

Rënia e çmimeve të automjeteve elektrike, veçanërisht e ndikuar nga strategjia agresive e çmimeve të Tesla-s, ka kontribuar në një ulje në vlerën e rishitjes së makinave elektrike të përdorura të Hertz. Ky trend i çmimeve ka rezultuar në një humbje të parashikuar prej rreth 245 milion dollarë për Hertz për shkak të zhvlerësimit të automjeteve elektrike. dhe në përgjithësi, automjetet elektrike përbëjnë rreth 11% të flotës totale me qira të kompanisë. Lëvizjet e çmimeve konkurruese nga Tesla kanë shkaktuar një efekt domino në tregun e automjeteve elektrike, duke çuar në uljen e çmimeve për automjetet e reja elektrike dhe duke ndikuar më pas në vlerën e modeleve të përdorura në treg.

Kompanitë e makinave me qira, si Hertz, mbështeten shumë në tregun e makinave të përdorura dhe zhvlerësimi luan një rol kryesor në formësimin e strategjive të tyre të biznesit kur zgjedhin automjetet për flotën e tyre.

Në rastin e Teslës, duke qenë një hyrje relativisht e re në industrinë e automobilave, kompania përballet me sfida që lidhen me disponueshmërinë e pjesëve zëvendësuese dhe mungesën e teknikëve të trajnuar të riparimit në krahasim me prodhuesit më të njohur të automjeteve si GM. CEO i Hertz, Stephen Scherr theksoi avantazhin e rëndësishëm që kanë kompanitë e vjetra me dekada të tëra të krijimit të një rrjeti të fuqishëm kombëtar furnizimi me pjesë dhe një treg shtesë të pjekur për pjesë, të cilin Tesla është ende duke e zhvilluar.

Përveç kostos dhe kohës që lidhet me riparimet , Scherr vuri në dukje se automjetet elektrike, veçanërisht Teslas që përbëjnë 80% të flotës EV të Hertz, janë më të prirura për t'u përfshirë në aksidente. Për të adresuar këto çështje, Hertz po bashkëpunon në mënyrë aktive me Tesla për të përmirësuar performancën e automjeteve të tyre, për të minimizuar rrezikun e incidenteve të dëmtimit dhe për të përmirësuar prokurimin e pjesëve dhe punës.

------Artikulli i shkëputur nga CNN Business.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.