Hardware 4 Spotted in Tesla Model Y Manufactured in Germany

Hardware 4 i ndotur në Tesla Model Y Prodhuar në Gjermani

Njësitë Tesla Model Y në Gigafactory të kompanisë në Berlin në Gjermani u panë sot me Hardware 4, kompjuterin më të fundit dhe më të avancuar të Tesla-s vetë-drejtues.

Hardware 4 u prezantua për herë të parë vitin e kaluar, duke zbuluar planet e Teslës për të pajisur automjetet e ardhshme me kamera shtesë dhe ndoshta sisteme radari, midis përmirësimeve të tjera.

Ky harduer i ri është kompjuteri vetëdrejtues më i avancuar i Tesla-s deri më tani, i projektuar për të përpunuar më shumë të dhëna për saktësi dhe performancë të përmirësuar ndërsa Tesla vazhdon të zhvillojë Paketa e plotë me vetëdrejtim.

Përmirësimi kryesor nga HW3 në HW4 u nxit nga nevoja për imazhe me rezolucion më të lartë të rrethinës së automjetit. Kamerat HW4 ofrojnë rezolucion 5 megapiksel, një përmirësim i rëndësishëm nga kamerat e mëparshme 1,2 megapikselë.

Mjetet e para që shfaqën HW4 ishin makinat Model X Plaid. Më pas, ne pamë HW4 në disa automjete Model Y të prodhuara në Fabrikën Fremont në Kaliforni. Pritej që automjetet amerikane të merrnin HW4 për shkak të përdorimit të gjerë të grupit FSD të Tesla-s në atë treg.

Tani, duket se Tesla po përgatitet të instalojë HW4 në automjetet Model Y jashtë Tregu amerikan.

Në janar, Tesla China njoftoi përmes Weibo, platformës kryesore të mediave sociale në vend, se Modeli Y do të pajiset me HW4.

Ndërsa nuk ka pasur shumë informacione rreth FSD për tregun evropian, imazhet dhe videot e reja të shpërndara nga përdoruesit në X tregojnë se automjetet Model Y të ndërtuara në Gigafactory Berlin po pajisen gjithashtu me HW4.

Tesla kishte listuar më parë disa vende pune të lidhura me ADAS në Evropë. Përshkrimet e punës përmendnin se rolet do të ishin "përgjegjëse për identifikimin e përmirësimeve dhe regresioneve përgjatë përsëritjeve të softuerit."

Për më tepër, Teslascope raportoi shikimin e dy automjeteve Tesla që operonin me FSD në zonë.

Megjithatë , kompleti i plotë ende nuk është lëshuar zyrtarisht. Shfaqja e automjeteve HW4 nga Giga Berlin është e dukshme në këtë kontekst.

Artikulli është shkëputur nga autonews.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.