During a recent highway range test, the Tesla Cybertruck covered a distance of 254 miles on a single charge.

Gjatë një testi të fundit të rrezes së autostradës, Tesla Cybertruck përshkoi një distancë prej 254 miljesh me një karikim të vetëm.

Në një test të pavarur së fundmi të kryer në Tesla Cybertruck, kamionçinë elektrike mbuloi vetëm 254 milje në autostradë. Kjo bie dukshëm më pak nga diapazoni i parashikuar prej 320 miljesh EPA, megjithatë është thelbësore të merret parasysh konteksti: testi u ekzekutua në kushte të motit të ftohtë, vetëm në autostradë.

Që nga fillimi i prodhimit të tij, Cybertruck është përballur zhgënjim për sa i përket arritjes së gamës së premtuar. Për të adresuar këtë, Tesla prezantoi një sistem baterish të kushtueshëm "zgjerues të rrezes", me çmim 16,000 dollarë, i projektuar për të rritur gamën e kamionit. Megjithatë, kjo shtesë zë hapësirë ​​në shtratin e kamionit dhe aktualisht nuk disponohet.

Për momentin, varianti Dual Motor i Cybertruck ofron një distancë të vlerësuar nga EPA prej rreth 320 milje me gomat standarde. Megjithatë, siç është rasti me çdo automjet, diapazoni i botës reale mund të ndikohet nga variabla të shumtë. Testimi i gjerë i pavarur do të jetë i domosdoshëm për të fituar një kuptim më të saktë të gamës aktuale të kamionçinës elektrike.

Në një test të kryer nga Out of Specs, Cybertruck u vozit me 70 mph në autostradë, duke transmetuar të gjithë udhëtimin drejtpërdrejt . Megjithë paketën e baterisë prej 123 kWh, kamioni arriti një distancë modeste prej 409 km përpara se bateria të shkarkohej plotësisht. Është e rëndësishme të theksohet se ky rezultat, dukshëm më i ulët se vlerësimi i EPA-s, ndodhi kryesisht në kushtet e drejtimit të autostradës dhe në një temperaturë prej 46°F (8°C).

 

-------Artikulli i shkëputur nga electrek.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.