Chinese Suppliers to Invest Nearly $1 Billion in Northern Mexico for Tesla Ventures, Confirms State Officials

Furnizuesit kinezë do të investojnë gati 1 miliard dollarë në Meksikën Veriore për Tesla Ventures, konfirmojnë zyrtarët shtetërorë

Dy furnizues kinezë për Tesla janë vendosur të investojnë afër një miliardë dollarë në shtetin verior meksikan të Nuevo Leon, ku prodhuesi i automjeteve po përgatitet të krijojë një fabrikë të re.

Gjatë një vizite në Shangai të mërkurën , Guvernatori i Nuevo Leon Samuel Garcia zbuloi këtë zhvillim të rëndësishëm. Investimet e planifikuara përfshijnë 700 milionë dollarë nga Ningbo Tuopu Group dhe 260 milionë dollarë nga Hesai Technology, siç u tha nga një përfaqësues nga Nuevo Leon.

Në mars, Tesla njoftoi synimin e saj për të ndërtuar një fabrikë të konsiderueshme në shtet, e cila tashmë pret disa nga furnizuesit e saj, që përfaqësojnë një investim që tejkalon 5 miliardë dollarë, siç përshkruhet nga zyrtarët meksikanë. Duke folur në një video të regjistruar në fabrikën e Tesla në Shangai, Garcia përmendi se Ningbo Tuopu Group synon të fillojë prodhimin në Nuevo Leon deri në fund të vitit.

Deri tani, kompanitë nuk i janë përgjigjur kërkesave për komente. Grupi Ningbo Tuopu është i specializuar në zhvillimin e produkteve për thithjen e goditjeve dhe komponentëve të tjerë të automobilave, ndërsa Hesai Technology prodhon sensorë të dritës lidar për aplikacione të tilla si automjete autonome dhe robotë.

Zyrtarët e Nuevo Leon parashikojnë që Ningbo të krijojë rreth 10,000 vende pune. dhe Hesai mund të kontribuojë deri në 4,000. Tesla nuk ka filluar ende ndërtimin në Nuevo Leon dhe afati kohor për fillimin e prodhimit mbetet i pasigurt. Fabrika e saj në Austin, Teksas, ndodhet disa orë larg, në veri të kufirit SHBA-Meksikë.

"Ne jemi shumë të kënaqur sepse të gjitha shenjat tregojnë se faqja e Nuevo Leon do të jetë të paktën dyfishi i madhësisë nga ai në Austin," vuri në dukje Garcia, duke theksuar se Tesla tashmë blen bateri, softuer, kompjuterë dhe komponentë të tjerë nga Nuevo Leon.

 

------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.