Revolutionary Move: Supplier of Tesla's Casting Machines Set to Forge Giga Presses for Volvo

Lëvizje revolucionare: Furnizuesi i makinerive të derdhjes së Tesla-s është vendosur për të farkëtuar presat Giga për Volvo

Teknologjia Giga Press e Tesla-s vazhdon të fitojë tërheqje mes prodhuesve të automjeteve që kalojnë në automjete elektrike (EV), me njoftimin e fundit të një kontrate të re midis furnizuesit të makinerive të derdhjes së prodhuesit të makinave elektrike dhe Volvo.

IDRA, një italiane Prodhuesi i makinerive të derdhjes, zbuloi partneritetin me Volvo në një deklaratë për shtyp këtë javë. Bashkëpunimi përfshin instalimin e dy presave Giga 9,000 tonësh në fabrikën e Volvo-s në Košice, Sllovaki. Fillimisht të zhvilluara për Tesla-n, këto makina të derdhjes janë adoptuar edhe nga prodhues të tjerë të mëdhenj automobilistikë si Ford, Toyota dhe Geely, pronar i Volvo.

IDRA theksoi ndikimin e inovacionit të saj italian në revolucionarizimin e prodhimit të automobilave në Njoftimi për shtyp. Ekspertiza e kompanisë dhe qasja e të menduarit përpara luajtën një rol vendimtar në zhvillimin dhe zbatimin e teknologjisë Giga Press. Bashkëpunimi me Volvo nënvizon angazhimin e IDRA-s për të nxitur përparimin në industri.

Sipas një njoftimi për shtyp nga Volvo vitin e kaluar, pajisjet e prodhimit, duke përfshirë Giga Presses, pritet të instalohen në fabrikën e Košice vitin e ardhshëm. Për më tepër, Volvo synon të fillojë prodhimin serik të automjeteve të saj elektrike (EV) në vitin 2026, me uzinën e projektuar të jetë plotësisht neutrale ndaj klimës pas hapjes.

Volvo parashikon të prodhojë rreth 250,000 makina në vit në fabrikën në Sllovaki. duke gjeneruar mijëra vende pune.

Ky zhvillim pason raportin tonë të vitit të kaluar se Volvo planifikoi të adoptonte teknikat Gigacasting të Tesla-s, veçanërisht në fabrikën e saj në Toslanda, Suedi, përgjegjëse për prodhimin e modeleve si Volvo XC90, XC60 dhe V90.
Në një deklaratë vitin e kaluar, arkitekti i platformës së automjeteve të Volvo, Mikael Fermer, iu referua ndryshimit në stilin e derdhjes së Tesla-s si "ndryshimi më i madh i teknologjisë që kur kaluam nga druri në çelik (për trupat e makinave)."

Tesla ishte pionier në prodhimin e kallëpeve të mëdha prej alumini për pjesën e pasme të pjesës së pasme të automjetit, duke përmirësuar pjesët, duke minimizuar skrapin dhe duke rritur efikasitetin e përgjithshëm në krahasim me metodat tradicionale të stampimit. Analistët kanë sugjeruar gjithashtu se kjo teknikë e derdhjes ka kontribuar në përfitimin e Tesla-s në krahasim me prodhuesit e tjerë të automjeteve.

 

----------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga EV-të e ngarkuara.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.