Exclusive: Tesla Drops Bombshell 'No Resale' Policy for Cybertruck Buyers!

Ekskluzive: Tesla heq politikën 'pa rishitje' të bombave për blerësit e Cybertruck!

Duket se blerësit e Tesla Cybertruck do të jenë të detyruar nga një politikë "mos rishitje" brenda një afati kohor të caktuar, e ngjashme me atë që është vërejtur në marrëveshjet e fundit të blerësve për modelet e tjera të automjeteve të kompanisë.

Si të përshkruara në termat dhe kushtet e Tesla-s për blerjet e fundit të Model 3 dhe Model Y, prodhuesi i automjeteve specifikon se blerësit e Cybertruck duhet të përmbahen nga shitja e automjetit deri në një vit pas datës së dorëzimit të tij. Kjo dispozitë është identifikuar nga shumë palë në termat dhe kushtet për blerjet e automjeteve të tjera, të renditura në mënyrë specifike nën një seksion të titulluar "Vetëm për Cybertruck."

A duhet që pronarët e Cybertruck të synojnë të shesin automjetet e tyre brenda vitit fillestar pas- dërgimin, ata duhet të njoftojnë zyrtarisht Teslën me shkrim për të kërkuar një përjashtim nga politika e mos-rishitjes. Në raste të tilla, Tesla mund të ofrojë blerjen e automjetit sipas gjykimit të saj dhe me një çmim të listuar në Fletën e Çmimeve Përfundimtare, duke zbritur 0,25 $/milje e drejtuar, duke llogaritur për konsum të arsyeshëm dhe duke marrë parasysh koston e riparimeve për të përmbushur të përdorurat e Teslës Standardet kozmetike dhe mekanike të automjeteve.

Nëse Tesla refuzon të blejë automjetin, pronarët mund të vazhdojnë me rishitjen e tij tek një palë e tretë vetëm pasi të kenë marrë pëlqimin me shkrim nga Tesla. Mosrespektimi i kësaj dispozite mund të çojë në kërkimin e Tesla-s për të parandaluar transferimin e titullit ose për të kërkuar dëme të likuiduara prej 50,000 dollarësh ose vlerën e shitjes, cilado qoftë më e madhe. Për më tepër, Tesla rezervon të drejtën të refuzojë shitjen e çdo automjeti të ardhshëm individit në shkelje.

Lajmi u shfaq në Reddit dhe Facebook, me vëzhguesin e Tesla, Greggertruck, duke theksuar legjitimitetin e marrëveshjes përmes një lidhjeje për blerjen e Model 3 Marrëveshja për Klubin e Pronarëve të Cybertruck.

Në fillim të kësaj jave, Shefi i Marrëdhënieve me Investitorët e Tesla, Martin Viecha, njoftoi përfundimin e lotarisë për ftesat e ngjarjes së dorëzimit të Cybertruck. Kompania zgjodhi një vizatim të rastësishëm për të siguruar drejtësi dhe ftesat për ngjarjen, të planifikuar për në 30 nëntor në Tesla's Gigafactory Texas, pritet të dërgohen "së shpejti(ish)."

Ndërsa zbuluan specifikat për Cybertruck kanë qarkulluar, vlefshmëria e tyre mbetet e paqartë. Tesla ende nuk ka zbuluar zyrtarisht detajet e çmimit të Cybertruck.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Kelley Blue Book.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.