Ford and Hyundai Follow Tesla's Lead in Adopting Idra Giga Presses

Ford dhe Hyundai ndjekin drejtimin e Tesla në adoptimin e presave Idra Giga

Tesla ka qenë pionier në përdorimin e makinerive masive të derdhjes për të bërë pjesë të mëdha të vetme të pjesëve të poshtme të automjeteve.

Në TRAVAGLIATO, Itali, Idra, një kompani italiane e specializuar në makineritë e derdhjes së aluminit dhe një furnizues i Tesla Inc., ka zgjeruar klientelën e saj duke përfshirë Ford Motor Co., Hyundai Motor Co. dhe një firmë tjetër evropiane. Ky ndryshim vjen pasi më shumë prodhues të automjeteve po eksplorojnë përdorimin e kësaj teknike të prodhimit.

Tesla ka qenë një pionier në përdorimin e makinerive kolosale të derdhjes, të njohura zakonisht si 'Pressa Giga', për të krijuar pjesë të mëdha dhe të veçanta për pjesën e poshtme të automjeteve . Kjo risi ka thjeshtuar proceset e prodhimit dhe ka pakësuar ngarkesën e punës edhe për robotët.

Trupat e përparme dhe të pasme, të hedhura nga këto presa Giga, janë të integruara me paketat e baterive për të krijuar një shasi me tre pjesë për automjetet elektrike me bateri.

Një 'Giga Press 6,100', e cila prodhon një forcë shtrënguese prej mbi 6,000 tonësh, me markën Ford të printuar në të, ishte montuar dhe po testohej në fabrikën e Idra-s në Travalgiato, afër Brescia, në Italinë veriore gjatë një Ngjarja e industrisë e organizuar nga kompania të martën dhe të mërkurën.

Makina do të instalohet në një objekt R&D në Detroit dhe do të përdoret për testim dhe vlerësim përpara prezantimit të presave për automjetet e prodhimit.

Një makinë edhe më e madhe, 9,000, modeli më i madh dhe më i ri i Idrës -- madhësia e një shtëpie të vogël ose një fushë tenisi -- po testohej aty pranë, por pa të shtypur emrin e klientit. Një burim i afërt me çështjen, megjithatë, tha se do të dërgohej në Hyundai, duke shtuar se fillimisht do të përdorej vetëm për qëllime kërkimi dhe zhvillimi.

Burimi tha se Idra ishte gjithashtu gati të nënshkruante një kontratë furnizimi për dy 9,000 presa me një prodhues automjetesh premium në Evropë, e para me një grup evropian. Burimet thanë se Volvo ka blerë dy presa Idra Giga për fabrikën e tyre të re në Evropën Lindore.

Standardi i industrisë për një prodhim vjetor prej 500,000 automjetesh tani kërkon gjashtë presa Giga, sipas burimeve të brendshme.

Burimet, së bashku me postimet e Tesla në mediat sociale, tregojnë se Idra ka dorëzuar gjithsej 14 presa për Tesla, duke përfshirë dy presa 9,000 tonësh posaçërisht për prodhimin e gjerë Cybertruck në fabrikën e Austin në Teksas.

Idra ka siguruar porosi për 25 presa deri më tani, me 21 prej tyre tashmë të prodhuara dhe të dërguara, duke përfshirë dërgesat në prodhuesit e shquar të pjesëve 'Tier 1'.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.