Upcoming Compatible EVs for Tesla's Charging Network

EV-të e ardhshme të përputhshme për rrjetin e karikimit të Tesla-s

Mjetet elektrike (EV) të pajisura me prizën NACS së shpejti do të jenë të pajtueshme me rrjetin Supercharger të Tesla-s. Ky shënon një hap të rëndësishëm drejt standardizimit të zgjidhjeve të tarifimit në të gjithë industrinë. Ndryshe nga automjetet tradicionale me gaz ose naftë, drejtuesit e automjeteve EV aktualisht përballen me një sërë portash ngarkimi, duke përfshirë CHAdeMO, Sistemin e Karikimit të Kombinuar (CCS) dhe Standardin e Karikimit në Amerikën Veriore të Tesla-s (NACS).

Porta e karikimit NACS e Tesla-s, së bashku me rrjetin e saj të gjerë Supercharger, njihet gjerësisht si pikë referimi për infrastrukturën e karikimit. Që nga maji 2023, Ford u bë prodhuesi i parë i makinave që bashkëpunoi me Tesla dhe miratoi prizën NACS. Më pas, disa prodhues të tjerë të automjeteve kanë ndjekur shembullin, me grupin inxhinierik SAE International që njoftoi gjithashtu planet për të standardizuar lidhësin NACS.

Duke parashikuar miratimin e mëtejshëm të prizës së Tesla-s nga prodhuesit e tjerë të automjeteve dhe rrjetet e karikimit, ne kemi përpiluar një listë të atyre që janë aktualisht të përfshirë dhe në diskutime për t'u bashkuar. Ne do ta mbajmë këtë listë të përditësuar me marrëveshje të konfirmuara dhe marrëveshje të mundshme në të ardhmen.

Prodhuesit e automjeteve që kanë rënë dakord të miratojnë prizën e karikimit të Tesla

BMW

BMW ka njoftuar një marrëveshje për të miratuar portin e karikimit NACS të Tesla duke filluar nga fillimi i vitit 2025. Ky plan shtrihet në filialet e BMW-së, Mini dhe Rolls-Royce. EV-të ekzistuese me portin e tipit CCS do të jenë gjithashtu të pajtueshme me rrjetin e supermbushësve të Tesla-s përmes një përshtatësi. BMW thotë se po punon për integrimin e një mënyre për të paguar për karikimin me një aplikacion në makinë, si dhe ofrimin e udhëzimeve për karikuesit Tesla përmes navigimit të makinës.

Fisker

Fisker ka njoftuar një marrëveshje për të miratuar portin e ngarkimit NACS të Tesla duke filluar nga viti 2025. Ndërsa prodhuesi fillestar i automjeteve EV është kryesisht i panjohur për shumicën e njerëzve, rindezja e kompanisë fillon me Fisker Ocean EV SUV. Më shumë modele elektrike janë vendosur të ndjekin në formën e Rōnin me 1000 kuaj fuqi, Dardhë nën 30 mijë dollarë dhe kamionin utilitar të Alaskës deri në fund të vitit 2025

Ford

Duke filluar nga pranvera e vitit 2024, pronarët e Ford EV do të kenë akses në rrjetin Tesla Supercharger. Aktualisht, Ford F-150 Lightning dhe Mustang Mach-E kanë një portë karikimi të tipit CCS, por një përshtatës do t'i lejojë ata të lidhen me karikuesit e shpejtë të Tesla-s. Diku në vitin 2025, Ford thotë se automjetet e tij të reja elektrike do të kenë një prizë standarde NACS.

Ford

Zanafilla

Genesis Motor America North njoftoi më 5 tetor 2023, se do të miratojë NACS si portin ekskluziv të karikimit për EV-të e tij, duke filluar në Shtetet e Bashkuara në fund të 2024 dhe në Kanada në 2025. Duke filluar nga tremujori i parë i 2025, Genesis tha, pronarët e Genesis EV me portin CCS do të jenë në gjendje të përdorin një përshtatës për të karikuar automjetet e tyre në rrjetin Tesla Supercharger. Genesis do të ofrojë gjithashtu përshtatës për pronarët e automjeteve të pajisura me NACS, në mënyrë që ata të mund të karikojnë në pajisjet CCS.

GM

General Motors ishte prodhuesi i dytë i automjeteve që lidhi një marrëveshje me Tesla për të adoptuar portën e saj të karikimit. Pronarët e GM EV do të kenë akses në Superchargers të Tesla duke filluar nga viti 2024 me një përshtatës që lejon portet e tyre CCS të punojnë me NACS. GM do të fillojë të bëjë standarde NACS në të gjitha automjetet e saj elektrike duke filluar nga viti 2025. Kompania tha gjithashtu se do të ofrojë adaptorë në mënyrë që modelet e pajisura me NACS të mund të lidhen me karikuesit CCS.

Honda

Honda i është bashkuar listës në rritje të prodhuesve të automjeteve që kanë rënë dakord të miratojnë portin e karikimit të Tesla. Kompania njoftoi se të gjitha modelet e saj të reja elektrike do të kenë prizën NACS duke filluar nga viti 2025. Honda tha gjithashtu se do të prezantojë një përshtatës për EV-të e saj të pajisura me CCS në mënyrë që ato të jenë të pajtueshme me rrjetin e karikimit të Tesla-s.

Hyundai

Hyundai njoftoi në tetor 2023 se do të përshtatë modele të reja ose të rifreskuara EV me portin e karikimit Tesla NACS duke filluar nga tremujori i katërt i 2024. Hyundai do të ofrojë gjithashtu një përshtatës për drejtuesit ekzistues të EV pa portat NACS dhe ata që blejnë automjete të pajisura me porte NACS do të marrin përshtatës që i bëjnë këto automjete të pajtueshme me stacionet e karikimit CCS.

Jaguar

Jaguar njoftoi në shtator 2023 se EV-të e saj të ardhshëm do të jenë në përputhje me NACS duke filluar nga 2025. Kompania thotë gjithashtu se do të marrë adaptorë nga Tesla dhe do t'i furnizojë ata pronarëve ekzistues I-Pace në mënyrë që ata të mund të karikojnë edhe në Superchargers.

Kia

Kia America njoftoi më 5 tetor 2023, se do të fillojë ndërtimin e portit NACS në EV-të e reja të shitura në Amerikën e Veriut në tremujorin e katërt të 2024 dhe do të vërë në dispozicion adaptorët CCS-to-NACS përmes tregtarëve Kia duke filluar nga fillimi i vitit 2025 . Një përjashtim është Kia Soul EV 2015–2019, i cili përdor karikimin CHAdeMO. Pronarët e Kia EV do të jenë në gjendje të lokalizojnë stacionet e Tesla Supercharger duke përdorur aplikacionin Kia Connect pasi të ketë përfunduar një përmirësim "i ardhshëm" i softuerit, tha prodhuesi i automjeteve.

Mercedes-Benz

Duke u bërë prodhuesi i parë gjerman i makinave që njoftoi planet për të adoptuar portin e karikimit NACS të Tesla-s, Mercedes-Benz thotë se modelet e tij elektrike do të pajisen me prizë duke filluar nga viti 2025. Kompania thotë gjithashtu se do të ofrojë një përshtatës për modelet e saj të pajisura me CCS diku në vitin 2024, në mënyrë që klientët të mund të hyjnë në rrjetin Supercharger të Tesla-s. Mercedes gjithashtu planifikon të ndërtojë rrjetin e vet të karikimit në Amerikën e Veriut, me synimin për të ofruar mbi 2500 karikues të shpejtë. Të parët nga këta janë planifikuar të mbërrijnë gjatë muajve të fundit të këtij viti dhe këta karikues do të jenë gjithashtu të disponueshëm për makinat elektrike jo-Mercedes.

Mini

Si pjesë e marrëveshjes së BMW për të adoptuar portën e karikimit NACS të Tesla-s, modelet e reja elektrike Mini do të pajisen me prizë duke filluar nga fillimi i vitit 2025. Në të njëjtën periudhë kohore, Mini EV-të ekzistuese me portin e tipit CCS do të jenë gjithashtu të pajtueshme me rrjetin e supermbushësve të Tesla-s përmes një përshtatësi në të njëjtën kornizë kohore.

Nissan

Nissan është prodhuesi i parë japonez i automjeteve që njofton planet për të adoptuar portin e karikimit NACS të Tesla-s, të cilin kompania do ta bëjë për kanadezin dhe SHBA-në.S tregjet duke filluar nga viti 2025. Për Nissan Ariyas, të cilat janë të pajisura me një port të stilit CCS, prodhuesi i automjeteve do të ofrojë në mënyrë të parashikueshme një përshtatës diku në vitin 2024 për të lejuar SUV-në të lidhet me rrjetin Supercharger të Tesla-s.

Polestar/Volvo

Polestar dhe Volvo janë prodhuesit e parë të huaj të automjeteve që bashkohen me Tesla. Markat suedeze në pronësi kineze do të bëjnë standardin e portit NACS në të gjitha automjetet e saj elektrike duke filluar nga viti 2025. Ashtu si kompanitë e tjera, një përshtatës për t'i bërë portet e tyre CCS të pajtueshme me Superchargers të Tesla-s do të ofrohet në gjysmën e parë ose mesin e vitit të ardhshëm. Polestar dhe Volvo do të ofrojnë gjithashtu një përshtatës NACS-to-CCS për ata që duhet të lidhen me një karikues jo-Tesla.

Polestar/Volvo

Rivian

Duke ndjekur Ford-in dhe GM-në, Rivian ka rënë dakord të punojë me Tesla, me kamionçinë e kamionit R1T dhe R1S SUV duke marrë porte NACS diku në vitin 2025. Një përshtatës për këto modele do të jetë i disponueshëm vitin e ardhshëm.

Rolls-Royce

Si pjesë e marrëveshjes së BMW për të adoptuar portën e karikimit NACS të Tesla-s, modelet e reja elektrike Rolls-Royce do të pajisen me prizë duke filluar nga fillimi i vitit 2025. Në të njëjtën periudhë kohore, automjetet ekzistuese RR EV me portin e tipit CCS do të jenë gjithashtu të pajtueshme me rrjetin e supermbushësit të Tesla-s përmes një përshtatësi.

Prodhuesit e automjeteve thuhet se janë në bisedime me Tesla

Stellantis

Drejtuesit e Stellantis kanë konfirmuar se kompania po shqyrton miratimin e portit të karikimit të Tesla-s, sipas një raporti nga Reuters. Megjithatë, një marrëveshje zyrtare ende nuk është shpallur. Në U.S tregu, prodhuesit e automjeteve që janë pjesë e Stellantis përfshijnë Chrysler, Dodge, Jeep, Maserati dhe Ram.

Volkswagen

Volkswagen thuhet se po shqyrton një marrëveshje me Tesla, siç raportohet nga Reuters. Vendimi i prodhuesit të automjeteve për të miratuar një port NACS ka të ngjarë të ndikojë në markat e tjera nën ombrellën e tij, të cilat në SHBA.S tregu përfshin Audi, Bentley, Bugatti, Porsche dhe Lamborghini.

Rrjetet e tarifimit që miratojnë NACS

Së bashku me prodhuesit e automjeteve që kanë njoftuar marrëveshje me Tesla-n, disa rrjete publike të tarifimit kanë nënshkruar gjithashtu marrëveshje për të ofruar lidhësin NACS në stacionet e tij.

ChargePoint

ChargePoint ka njoftuar se do të shtojë prizën e tipit NACS në stacionet e tij të karikimit. Megjithatë, kompania nuk ka zbuluar ndonjë detaj specifik se kur do të ndodhë kjo, përveçse thjesht duke thënë se do të jetë "së shpejti." ChargePoint tha gjithashtu se do të vazhdojë të ofrojë lloje të tjera karikuesish.

Elektrifiko Amerikën

Electrify America, e cila është në pronësi të Grupit Volkswagen, ka njoftuar se dhe ai do të adoptojë lidhësin NACS të Teslës. Rrjeti i karikimit tha se planifikon të ofrojë prizën e re në stacionet e tij në vitin 2025. Gjithashtu do të vazhdojë të ofrojë lloje të tjera prizash.

 

----------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga PC Magazine.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.