Elon Musk Unveils Tesla's 'Spooky' Humanoid Robot, Boasting Superior Capabilities — While Microsoft and BMW Join Forces to Develop a Competing Robotic Companion.

Elon Musk zbulon robotin humanoid 'drithërues' të Tesla-s, me aftësi superiore - Ndërsa Microsoft dhe BMW bashkojnë forcat për të zhvilluar një shoqërues robotik konkurrues.

Në një komunikim të mëparshëm në X, Elon Musk prezantoi robotin humanoid të Tesla Inc., Optimus, duke theksuar potencialin e tij për të "eliminuar detyrat e rrezikshme, të përsëritura, të mërzitshme". Musk parashikon një të ardhme ku robotët integrohen pa probleme në jetën e përditshme, duke ndihmuar me punët e zakonshme si larja e enëve dhe kryerja e misioneve të rrezikshme. Në një mesazh të datës 15 janar 2023, Musk shfaqi një robot të përmirësuar Optimus duke palosur me mjeshtëri një këmishë pasi e mori atë nga një shportë e vogël.

Optimus është konceptuar si një robot humanoid i gjithanshëm i aftë për të trajtuar një spektër detyrash, që variojnë nga punët e përditshme deri te detyrat e ndërlikuara dhe të rrezikshme. Objektivi është të zhvillohet një robot që kombinon aftësinë e lartë me sigurinë dhe një sjellje miqësore për ndërveprimin njerëzor.

Zhvillimet e theksuara:

Një startup në zhvillim, i aftë në zgjidhjen e çështjeve të pagave shumëvjeçare, përjeton rritje eksponenciale dhe kërkon palë të reja të interesit.
Një startup i teknologjisë klimatike i gatshëm për të shfrytëzuar pasurinë e gjetur 30 metra më lart, duke shfaqur potencial të rëndësishëm.
Tesla, duke shfrytëzuar ekspertizën e saj në bateritë dhe motorët elektrikë, e zhvendos fokusin e saj nga makina të ngjashme me robotët në robotë humanoidë. Kompania përdor të dhëna të gjera vetë-drejtuese për të përmirësuar aftësitë e saj robotike. Megjithatë, shqyrtimi vazhdon në lidhje me efektivitetin dhe sigurinë e veçorive të Autopilotit dhe Aftësisë së Drejtimit të Plotësisht.
Për të shtyrë Optimus drejt aftësive të rritura, Tesla po rekruton në mënyrë aktive profesionistë të aftë në planifikimin e lëvizjes, vizionin kompjuterik dhe inxhinierinë mekanike për të adresuar sfidat e mbetura në robotika.

Elon Musk, gjatë një fjalimi në Takimin Veror të Shoqatës Kombëtare të Guvernatorëve 2017, diskutoi revolucionin e afërt të robotëve, duke parashikuar një ndërprerje të gjerë të punës. Pavarësisht se e pranon ndikimin e mundshëm në punësim, Musk thekson një të ardhme bashkëpunuese ku robotët dhe njerëzit bashkëjetojnë në mënyrë harmonike, me robotët që trajtojnë detyrat rutinë, duke u mundësuar njerëzve të përqendrohen në ndjekje më kuptimplote.

Optimus Gen 2 përfaqëson përpjekjen më të fundit të Musk për të shtyrë kufijtë teknologjikë dhe riformësimi i së ardhmes. Ndërsa projekti është në fillimet e tij, historia e inovacionit të Musk sugjeron që Optimus dhe robotë të tjerë të fuqizuar nga AI mund të revolucionarizojnë tregun e punës dhe jetën e përditshme.

Raportet e fundit tregojnë se Microsoft Corp. dhe OpenAI, krijuesit e ChatGPT , janë në negociata për të udhëhequr një raund financimi prej 500 milionë dollarësh për Figure AI, një kompani pioniere e robotëve humanoidë të avancuar. Roboti i Figure AI, Figura-01, demonstroi aftësitë e tij duke bërë një filxhan kafe në një makinë Keurig, duke mësuar lëvizjet e ndërlikuara përmes teknologjisë së fuqizuar nga AI pasi vëzhgoi njerëzit për afërsisht 10 orë. Kompania ka tërhequr vëmendjen për arritjet e saj dhe ka krijuar një partneritet me BMW për të zhvilluar robotë humanoidë për detyrat e linjës së montimit, duke siguruar bashkëpunim të sigurt së bashku me punëtorët njerëzorë.

 

------Artikulli i shkëputur nga Yahoo!finance.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.