Elon Musk responds to critics with a striking new video showcasing the impressive Tesla Bot.

Elon Musk u përgjigjet kritikëve me një video të re mahnitëse që tregon Tesla Bot-in mbresëlënës.

Nëse jeni magjepsur nga shkathtësia e robotëve të ngjashëm me qentë e Boston Dynamics në debutimin e tyre, sulmi më i fundit i Tesla-s në robotikë do t'ju tërheqë vëmendjen.

Në një përditësim të fundit në X nëpërmjet Tesla Optimus llogaria, kompania ndau një video që shfaq robotin e saj Gen 2 Optimus me mbishkrimin, "Ka një bot të ri në qytet. Shikojeni këtë (deri në fund)!" Videoja demonstron lëvizjet jashtëzakonisht të ngjashme me njeriun e robotit Gen 2, duke theksuar duart e tij më të shpejta 11-DoF, ekuilibrin e përmirësuar të demonstruar përmes squats dhe aftësitë e ndjeshme të prekjes të shfaqura nga trajtimi delikat i një veze midis gishtit tregues dhe gishtit të madh.

Kjo Përsëritja e re sjell përparime të rëndësishme, duke përfshirë një qafë të aktivizuar 2-DoF, elektronikë të integruar brenda aktivizuesve, një rritje prej 30% në shpejtësinë e ecjes, rritje të forcës së këmbës dhe ndjeshmërisë së çift rrotullues, pjesë të artikuluara të gishtërinjve që pasqyrojnë gjeometrinë e këmbës së njeriut dhe një reduktim të përgjithshëm të peshës prej 10 kg. I zbuluar fillimisht në vitin 2021 në Ditën e Inteligjencës Artificiale të Teslës, roboti u prit me skepticizëm pasi disa e panë atë si një koncept tjetër ambicioz nga CEO Elon Musk. Megjithatë, vetë Musk beson në potencialin e sipërmarrjes Optimus, duke e projektuar atë që potencialisht të tejkalojë vlerën e të gjithë biznesit të makinave të Tesla dhe teknologjinë e plotë të vetëdrejtimit.

Versioni i parë u përball me kritika për paaftësinë e tij për të trajtuar komplekset detyrat, një sfidë që duket se është trajtuar me edicionin Gen 2.

Ekipi i AI i Tesla-s kërkon në mënyrë aktive talente në Palo Alto, CA, duke ofruar një gamë të gjerë pozicionesh, nga praktikat deri te rolet e specializuara inxhinierike. Me pagat që arrijnë deri në 360,000 dollarë, është një mundësi joshëse për ata që janë të apasionuar pas kontributit në zhvillimin e robotikës më të fundit.

 

-------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Thestreet.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.