Elon Musk States Tesla's Ascent to 10x Production Will Pose Challenges but is Feasible

Elon Musk thotë se ngjitja e Teslës në 10 herë prodhim do të paraqesë sfida, por është e realizueshme

Rekordi i Tesla-s i vitit 2023 për shitjen e 1,808,581 automjeteve ishte një arritje e jashtëzakonshme. Megjithatë, ajo bie dukshëm më pak nga objektivi ambicioz i vetë-imponuar i kompanisë për fundin e dekadës, duke synuar të arrijë shitjet e 20 milionë automjeteve në vit deri në vitin 2030. Deklaratat e guximshme të Elon Musk në lidhje me këtë qëllim u pritën me skepticizëm dhe tallje nga kritikët. rritja e konsiderueshme e nevojshme për të arritur numra të tillë.

Në përgjigje të diskutimeve rreth objektivit sfidues të vitit 2030, Musk pranoi në X, platformën e mediave sociale (dikur Twitter), se përshkallëzimi i prodhimit për të arritur 10 herë më shumë se prodhimi aktual do të të jetë një detyrë e vështirë, por mbeti optimist për realizueshmërinë e saj.

Përmendja e kohëve të fundit nga Elon Musk për qëllimin e Teslës për të arritur 20 milionë shitje automjetesh deri në vitin 2030 mund të nënvlerësojë sfidën aktuale përpara. Linja aktuale e automjeteve të Tesla-s është relativisht e kufizuar dhe derisa kompania të mund të prodhojë me sukses dhe të zgjerojë makinat e saj elektrike të gjeneratës së ardhshme, arritja e rritjes së konsiderueshme mund të kufizohet. Modeli Y luajti një rol vendimtar në bërjen e Tesla-s automjetin më të shitur në botë globalisht në vitin 2023, duke kontribuar në shifrën rekord të shitjeve prej 1,808,581 automjetesh.

Platforma e gjeneratës së ardhshme të Tesla nuk është e rezervuar ekskluzivisht për ato të parashikuara makinë 25,000 dollarë; është menduar gjithashtu për një robotaksi të dedikuar. Ky automjet autonom, pa kontrolle manuale si timoni dhe pedale, mund të ofrojë një proces prodhimi me kosto efektive dhe të drejtpërdrejtë, duke lehtësuar potencialisht adoptimin e gjerë global pas lëshimit të tij.

Megjithatë, realizimi i qëllimeve të tilla ambicioze varet nga Tesla zotëron teknologjinë "Full Vetë-Driving" (FSD). Theksi i mëparshëm i Elon Musk mbi rëndësinë e FSD për të ardhmen e Teslës duket i bazuar. Pa arritur autonomi, Tesla mund të njihet si një prodhues i shquar i zakonshëm i automjeteve me shitje mbresëlënëse automjetesh, por mund të mos arrijë ndikimin transformues, në ndryshim të botës, të parashikuar me 20 milionë shitje automjetesh deri në vitin 2030.

 

------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.