Elon Musk acknowledges and expresses respect for the Chinese competitors of Tesla.

Elon Musk pranon dhe shpreh respekt për konkurrentët kinezë të Teslës.

Gjatë thirrjes së fundit të fitimeve të Tesla-s, Elon Musk e pranoi hapur dhe tregoi respekt për konkurrencën e paraqitur nga prodhuesit kinezë të automjeteve. Në përgjigje të një pyetjeje nga analisti i Morgan Stanley, Adam Jonas, Musk theksoi se, nëse jo për kufizime, prodhuesit kinezë të makinave potencialisht mund të dominojnë tregun global.

Si qendra kryesore e eksportit të automjeteve të Tesla-s, Gigafactory Shanghai i ka dhënë Musk dhe ekipi i tij ka përvojë të drejtpërdrejtë me intensitetin e tregut kinez të makinave. Pavarësisht suksesit të Teslës me Model 3 dhe Model Y në Kinë, konkurrenca në rritje nga kompani si BYD është e pamohueshme. Jonas ngriti temën e prodhuesve kinezë të automjeteve gjatë thirrjes së fitimeve, duke pyetur për suksesin e tyre të mundshëm në tregjet perëndimore dhe mundësinë e bashkëpunimit midis Tesla dhe një OEM kinez për të nxitur adoptimin e transportit të qëndrueshëm.

Përgjigja e Musk ishte e drejtpërdrejtë. Ai deklaroi se, bazuar në vëzhgimet e tij, kompanitë kineze të makinave janë më konkurrueset në nivel global. Musk shprehu gatishmërinë për të ndihmuar prodhuesit e tjerë të automjeteve elektrike, veçanërisht në fusha si Rrjeti Supercharger dhe teknologjia Full Self-Driving.

Me fjalët e Musk: "Vëzhgimi ynë është përgjithësisht se kompanitë kineze të makinave janë makina më konkurruese Pra, unë mendoj se ato do të kenë sukses të rëndësishëm jashtë Kinës në varësi të llojit të tarifave ose barrierave tregtare botë Pra, ata janë jashtëzakonisht të mirë."

Ai theksoi gjithashtu hapjen e Teslës për të bashkëpunuar me kompanitë e tjera të makinave elektrike duke ofruar akses në Rrjetin Supercharger dhe duke licencuar teknologjitë për të avancuar energjinë e qëndrueshme.

Vlerësimi i Musk për rivalët kinezë të Teslës është i bazuar mirë, duke marrë parasysh njohjen e tij intime me peizazhin konkurrues të prodhuesve të automjeteve me bazë në Kinë. Kjo konkurrencë është e dukshme në ngritjen e BYD, e cila tejkaloi Tesla-n si prodhuesi më i madh në botë i makinave elektrike me bateri në tremujorin e katërt të vitit 2024. Me Tesla për të prodhuar ende makinën e saj të përballueshme, hendeku në vëllimet e automjeteve elektrike me bateri midis dy kompanive është pritet të zgjerohet në tremujorët e ardhshëm.

 

--------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.