Elon Musk weighs in on Tesla's pricing strategy post-reductions

Elon Musk peshon mbi strategjinë e çmimeve të Tesla-s pas reduktimeve

Gjatë javëve të fundit, Tesla ka ulur çmimet për automjetet e saj elektrike (EV) dhe softuerin e saj Full Self-Driving (FSD), duke ndezur debate të rinovuara mbi strategjinë e çmimeve të kompanisë. Elon Musk, duke adresuar kritikat rreth shpeshtësisë së rregullimeve të çmimeve të Teslës, vuri në dukje modelin e përfaqësimit, duke theksuar se shumica e prodhuesve të automjeteve ndryshojnë rregullisht çmimet e automjeteve, shpesh pa u vënë re nga konsumatorët.

Të premten e kaluar, Tesla uli çmimet e Model S. X, dhe Y me 2,000 dollarë, pas një përgjysmimi të mëparshëm të kostove të abonimit mujor FSD në fillim të këtij muaji. Të shtunën, Tesla uli më tej çmimin e blerjeve të drejtpërdrejta të FSD, duke shkaktuar zhgënjim nga disa konsumatorë dhe aksionarë.

Në vazhdën e zhvillimeve të fundit, Omar nga Whole Mars Blog vëzhgoi strategjinë e çmimeve të Tesla-s si mungesë koherence. Sawyer Merritt vuri në dukje se pavarësisht nga transparenca e shtuar e çmimeve, kjo mospërputhje ishte një dobësi e rrallë e qasjes së shitjeve direkt te konsumatori.

"Ndjehem sikur edhe sikur të kishit një majmun që shkruante rastësisht, do të përfundonit me një strategji çmimesh më koherente sesa ajo që po shohim”, komentoi Omar të dielën. "Çmimi i abonimit bie, pastaj rritet me lëshimin e FSD-së. Çmimet e modelit Y rriten, më pas ulen."

"Është argëtuese për t'u parë, por ka të ngjarë të turbullojë për konsumatorët. A duhet të investoj në FSD tani me uljen e çmimit , apo të ndalemi për reduktimin e radhës dhe të kursejmë mijëra?"

Si përgjigje, Musk theksoi mungesën e transparencës në modelin e përfaqësimit, ku MSRP shpesh ndryshon ndjeshëm nga çmimi aktual, duke e krahasuar atë me qartësinë e ofruar nga modeli direkt te konsumatori.

Sigurisht, reduktimet e fundit të çmimeve për Modelet S, X dhe Y, pas përfundimit të shkurtimeve të mëparshme që ndikuan në Modelin 3, nënvizojnë angazhimin e Teslës ndaj strategjive agresive të çmimeve. Çmimet e disa automjeteve kanë parë një rënie të konsiderueshme, deri në 5,000 dollarë në disa raste.

Elon Musk, në përgjigje të uljeve të çmimeve që prishën industrinë e vitit të kaluar, theksoi strategjinë e Tesla-s për t'i dhënë përparësi vëllimeve më të larta të automjeteve me marzhe pak të reduktuara. Kjo qasje përputhet me vizionin afatgjatë të Teslës, duke parashikuar rrjedha të konsiderueshme të të ardhurave nga softueri dhe shërbimet në të ardhmen.

"Ne kemi përqafuar strategjinë e rritjes së prodhimit për të arritur përmasa më të mëdha të flotës, edhe nëse kjo do të thotë të operojmë me marzhe më të ngushta fitimi," shpjegoi Musk gjatë thirrjes së fitimeve të Tesla-s për tremujorin e parë 2023. "Fokusi ynë është në hedhjen e themelit tani, me pritjen për të korrur fitime të konsiderueshme më vonë, veçanërisht kur ne përparojmë drejt autonomisë. Ky ndryshim strategjik është thelbësor."

Ky artikull është shkëputur nga Teslarati.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.