Elon Musk and Israel's PM Benjamin Netanyahu Discuss AI and Free Speech

Elon Musk dhe kryeministri i Izraelit Benjamin Netanyahu diskutojnë AI dhe fjalën e lirë

Kryeministri i Izraelit Benjamin Netanyahu dhe CEO i Tesla, Elon Musk, bashkuan forcat në një bisedë magjepsëse të transmetuar drejtpërdrejt të hënën. Nga inteligjenca artificiale (AI) te liria e fjalës, këto dy qendra të fuqishme u gërmuan në të ardhmen e teknologjisë dhe si të trajtohen rreziqet e saj të mundshme.
Netanyahu, duke transmetuar nga San Francisko, Kaliforni, nisi dialogun 40-minutësh si pjesë e serisë së tij e diskutimeve me liderët globalë të AI. Një nga pikat kryesore ishte eksplorimi i tyre për të maksimizuar përfitimet e AI duke minimizuar rreziqet e saj.

Musk ndau përvojat e tij të takimit me liderë botërorë për të hedhur dritë mbi rreziqet e rëndësishme që lidhen me AI. Ai theksoi nevojën për ndërgjegjësim, duke thënë: "Nëse nuk jeni investuar vërtet në teknologji, nuk e dini se sa i rëndësishëm mund të jetë rreziku."

Biseda përfshiu gjithashtu aplikacione të ndryshme të AI, si p.sh. si kujdesi për të moshuarit dhe bujqësia precize. Musk sfidoi perceptimet e zakonshme duke zbuluar qendrat e mëdha të të dhënave të nevojshme për të fuqizuar sistemet e avancuara të AI. Ai i krahasoi këto qendra me magazinat masive që strehojnë qindra mijëra kompjuterë, duke theksuar kompleksitetin e arritjes së "superinteligjencës ekstreme dixhitale."

Jashtë takimit, qindra protestues shprehën shqetësimet e tyre për planin e rinovimit gjyqësor të Netanyahut. Çështja e diskutueshme tërhoqi vëmendjen negative ndaj përfshirjes së Musk, duke e bërë atë një nga intervistat e tij më të diskutueshme ende.

Netanyahu shfrytëzoi gjithashtu rastin për të diskutuar rëndësinë e fjalës së lirë dhe i kërkoi Musk të dënojë antisemitizmin brenda kufijve të tij. Duke njohur rëndësinë e fjalës së lirë në demokraci, Netanyahu e inkurajoi Musk-un që të luftojë urrejtjen kolektivisht, duke thënë: "Nuk është një detyrë e lehtë, por unë ju inkurajoj dhe ju bëj thirrje të gjeni ekuilibrin."

Musk u përgjigj duke shprehur kundërshtimin e tij për të sulmuar çdo grup dhe theksoi përkushtimin e tij për të çuar më tej qytetërimin dhe për të zgjeruar të kuptuarit e njerëzimit për universin. Ai deklaroi me vendosmëri "Ne nuk mund ta bëjmë këtë nëse ka shumë grindje, urrejtje dhe negativitet, kështu që padyshim që unë jam kundër antisemitizmit."

Elon Musk and Israel's PM Benjamin Netanyahu Discuss AI and Free Speech

 

----------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga AP News.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.