Tesla's executive has provided further details on access to NACS (North American Convenience Store) Superchargers for Tesla vehicles.

Ekzekutivi i Tesla-s ka dhënë detaje të mëtejshme mbi aksesin në Supermbushësit NACS (North American Convenience Store) për automjetet Tesla.

Ekzekutivi i Tesla-s Rohan Patel dha sqarime mbi aksesin e Supercharger NACS për automjetet jo-Tesla si Rivian dhe Ford. Patel, duke shërbyer si Zëvendës President i Tesla-s për Politikat Publike dhe Zhvillimin e Biznesit, iu përgjigj pyetjeve nga Teslavangelist në lidhje me disponueshmërinë e stallave të Supercharger me lidhës NACS për pronarët jo-Tesla EV.

Në një shkëmbim të fundit, Patel adresoi shqetësimet e ngritura nga Teslavangelist në lidhje me numrin e stallave të Supercharger të aksesueshme për pronarët e EV jo-Tesla, veçanërisht me lidhësit NACS. Tesla së fundmi zgjeroi aksesin në Rrjetin e saj Supercharger për automjetet elektrike Ford dhe Rivian nëpërmjet lidhësve NACS. Të dy prodhuesit e automjeteve pohuan se lidhësit NACS u japin pronarëve të Fordit dhe Rivian akses në mbi 15,000 vendndodhje të Tesla Supercharger. Teslavangelist shprehu skepticizëm, duke vënë në dukje se pronarët jo-Tesla EV janë të kufizuar në përdorimin e Superchargers V3 dhe V4, duke hedhur dyshime mbi disponueshmërinë e 15,000 tezgave Supercharger. Patel sqaroi se pronarët e Rivian dhe Ford EV në fakt kanë akses në 16,000 stalla Supercharger. Ai shpjegoi se afërsisht 11,000 Superchargers janë rezervuar ekskluzivisht për klientët e Tesla-s, ku shumica janë stalla V2.

Duke postuar në X, Patel vuri në dukje: "Stacione të shumta po shtohen çdo javë, dhe pengesa jonë e vetme e vërtetë është ndërlidhja e shërbimeve. gjë që fatkeqësisht zgjat shumë.”

Elaborimi i mëtejshëm nga Grok zbuloi se Tesla operon më shumë se 2,100 stacione Supercharger dhe mbi 20,000 tezga në të gjithë Shtetet e Bashkuara. Përdoruesit e NACS nga Rivian dhe Ford mund të përdorin një pjesë të këtyre Superchargers. Rivian prezantoi një përditësim të informacionit argëtues për të ndihmuar pronarët në identifikimin e stallave të Tesla Supercharger të pajtueshme me lidhësit NACS, duke thjeshtuar planifikimin e udhëtimit.

Tesla synon të zgjasë aksesin e Supercharger NACS për prodhuesit shtesë të automjeteve në muajt e ardhshëm, duke përfshirë Lucid, BMW, General Motors , dhe Hyundai.

 

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.