Tesla's Chinese division unveils the latest iteration of the Model Y, featuring the cutting-edge Hardware 4 technology.

Divizioni kinez i Tesla-s zbulon përsëritjen më të fundit të Modelit Y, që paraqet teknologjinë më të fundit Hardware 4.

Tesla Giga Shanghai ka iniciuar përmirësimin e njësive Model Y në Hardware 4.0, një zhvillim i konfirmuar nga Tesla China përmes llogarisë së saj zyrtare në Weibo. Sipas njoftimit, Hardware 4.0, teknologjia autonome e drejtimit të gjeneratës së ardhshme, sjell aftësi të përmirësuara si dukshmëri e përmirësuar, perceptim më i qartë dhe përpunim më i shpejtë.

Pavarësisht përmirësimit të harduerit, Tesla China nuk ka zbuluar ndonjë ndryshim në çmimi i automjeteve Model Y të pajisura me Hardware 4.0. Struktura aktuale e çmimeve, me Model Y RWD që fillon nga 258,900 RMB, variantin Dual-Motor AWD Long Range në 299,990 RMB dhe Model Y Performance me 363,900 RMB, mbetet e pandryshuar.

Përveç harduerit përditësimi, Tesla China prezantoi një opsion të ri ngjyrash për Modelin Y të përmirësuar - Quicksilver. Veçanërisht, kjo ngjyrë më parë ishte ekskluzive për automjetet e prodhuara në Giga Berlin, duke theksuar lidhjen e saj me teknologjinë e avancuar të dyqaneve të bojës.
 
Vlen të përmendet se Tesla kishte prezantuar në heshtje Hardware 4.0 për automjetet Model S dhe Model X në Shtetet e Bashkuara vitin e kaluar. Reagimet e klientëve kanë treguar se Hardware 4.0 rrit fuqinë përpunuese dhe përmirëson ndjeshëm teknologjinë Tesla Vision.

Modeli Y i përmirësuar me Hardware 4.0 nuk i përket modelit të shumëpritur Y Juniper, i cili është vendosur t'i nënshtrohet një rinovimi gjithëpërfshirës, ​​duke përfshirë përmirësime të jashtme dhe të brendshme.

Elon Musk dha njohuri për Tesla-s zhvillimet e harduerit gjatë thirrjes së fitimeve të tremujorit të katërt dhe të vitit të plotë 2023, duke lënë të kuptohet për punën e vazhdueshme në Hardware 5. Musk sqaroi progresin, duke thënë: "Tani po përdorim atë që quhet Hardware 4, por në realitet, është përsëritja e dytë e Tesla Çipi i konkluzionit të dizajnuar nga brenda AI Ne jemi duke finalizuar dizajnin e Hardware 5, i cili, për sa i përket terminologjisë, përfaqëson versionin e tretë të çipit të brendshëm të Tesla-s. Versioni fillestar u zhvillua në bashkëpunim me Mobileye, i ndjekur nga versioni 2 me Nvidia , dhe tani versioni 3 me Teslën."

Në thelb, përmirësimi i Hardware 4.0 për Modelin Y është i ndryshëm nga modeli i ardhshëm i modelit Y Juniper dhe përfaqëson një gur themeli në evolucionin e vazhdueshëm të Teslës të pajisjeve të drejtimit autonom. Përmendja e Elon Musk për Hardware 5 nënvizon angazhimin e Teslës për të avancuar teknologjinë e tyre të pronarit të çipave për automjetet e ardhshme.

 

----------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.