Tesla's reduced prices are steering the electric vehicle market towards greater affordability, with far-reaching implications.

Çmimet e reduktuara të Tesla-s po e drejtojnë tregun e automjeteve elektrike drejt përballueshmërisë më të madhe, me implikime të gjera.

Edhe një herë, Tesla ka bërë një lëvizje për të ulur çmimet e automjeteve të saj, duke zgjeruar më tej aksesin e makinave elektrike. Kjo kontribuoi në një rënie të përgjithshme të çmimeve të transaksioneve të automjeteve të reja për shtatorin, një prirje që i atribuohet kryesisht ndikimit të Teslës. Ky rregullim u lejon konsumatorëve të aksesojnë automjetet elektrike të nivelit të lartë me çmime më të volitshme.

Krahasuar me shtatorin 2022, çmimet e automjeteve elektrike janë ulur me mbi 22%, tani mesatarisht në 50,683 dollarë në krahasim me 65,295 dollarët e mëparshëm.

Ndërsa prodhuesit e makinave luksoze Audi, Mercedes-Benz dhe Porsche shënuan të gjithë shtatorin e vitit 2023 me rritje të çmimeve në krahasim me të njëjtin muaj të një viti më parë, Tesla ndihmoi në kompensimin e këtyre rritjeve me shkurtimet e veta në Shtetet e Bashkuara.

Tesla udhëhoqi tregun e EV duke zbatuar ulje çmimesh, duke krijuar një prirje më të gjerë të uljes së çmimeve të automjeteve elektrike. Rënia e dukshme prej 22% nga viti në vit mbetet një faktor i rëndësishëm, por Tesla po ushtron gjithashtu presion mbi çmimet në intervale më të shkurtra. Për shembull, ata ulën çmimet me gati 2,000 dollarë vetëm midis gushtit dhe shtatorit.

Njëkohësisht, shitjet e automjeteve elektrike janë në rritje, me furnizimin me EV që ka rënë në 97 ditë në fillim të tetorit. Kjo është një rënie e dukshme nga kulmi i vitit 2023, i cili arriti në 111 ditë në fillim të korrikut.

Stephanie Valdez-Streaty, Drejtore e Insights Industry në Cox Automotive, komentoi:

“Shitjet e EV vazhdojnë të rriten në SHBA, pjesërisht për shkak të ofertës së fortë dhe më shumë zgjedhje. Në kontrollin e fundit, ne kishim 15 modele të reja EV për shitje që nuk ishin në dispozicion një vit më parë. Zgjedhjet më të mira dhe më shumë opsione po ndihmojnë në uljen e çmimeve dhe rritjen e shitjeve.”

Në shtator, Tesla pa një ulje prej 5.5 për qind në çmimet e transaksioneve në krahasim me gushtin dhe një rënie të konsiderueshme prej 24.7 për qind nga viti në vit. Kjo kundërshtoi rritjen e çmimeve të vërejtura në prodhuesit e tjerë të mëdhenj të automjeteve si BMW (4.4%), Daimler (11.5%), Ford (4.9%), GM (1%), Hyundai (2.8%), Stellantis (5.6%) dhe Volkswagen (4). %).

Në të gjithë industrinë e automjeteve elektrike, pati një rënie prej 2,9 për qind të çmimeve nga gushti në shtator dhe një rënie e dukshme prej 22,4 për qind nga shtatori 2022 deri në shtator 2023.

Çmimi i Tesla rregullimet kanë sjellë reagime pozitive dhe negative nga investitorët dhe analistët. Ndërsa ato mund të ndikojnë në marzhe dhe potencialisht të çojnë në ndjenja uljeje në Wall Street, konsumatorët po përfitojnë nga çmimet më të përballueshme, duke i bërë automjetet elektrike të aksesueshme për një gamë më të gjerë blerësish.

Për më tepër, me ndryshimet e parashikuara në taksën e EV kredisë sipas Ligjit për Reduktimin e Inflacionit, ka edhe më shumë avantazhe në horizont si rezultat i këtyre rregullimeve të çmimeve.

 

--------Ky artik është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.