Charlie Munger's Candid Remarks on BYD–Tesla Showdown

Vërejtjet e sinqerta të Charlie Munger mbi përballjen BYD–Tesla

Në fushën e investimeve, Charlie Munger është i njohur si krahu i djathtë jashtëzakonisht i suksesshëm i Warren Buffett, duke qenë të dy legjenda në industrinë financiare. Megjithatë, vëmendja shpesh bie mbi Buffett, pavarësisht ndikimit të rëndësishëm të Munger. Një largim i dukshëm nga procesi i tyre i zakonshëm i investimit ishte Munger që e bindi Buffett-in të investonte në BYD gjatë përpjekjeve të tij të hershme në automjetet elektrike (EV). Megjithëse BYD kishte një fondacion si prodhues baterish, besimi i Munger te themeluesi, CEO dhe kryetari i BYD-së, Wang Chuanfu, luajti një rol thelbësor në bindjen e Buffett për të marrë rrezikun.

Fillimisht, Berkshire Hathaway investoi 270 milionë dollarë në BYD, një lëvizje që Munger vlerëson tani vlerësohet në rreth 8 miliardë deri në 9 miliardë dollarë, duke shënuar një kthim mbresëlënës. Munger e konsideron këtë investim të BYD si kontributin më thelbësor që ai ka dhënë në Berkshire Hathaway. Ai pranon se suksesi i BYD tejkalon çdo përpjekje tjetër në Berkshire.

Pavarësisht se pranon arritjet e Teslës, Munger ofron disa deklarata provokuese në një podcast të fundit, duke krahasuar Elon Musk dhe Wang Chuanfu të BYD:

mund të bëjë gjëra që nuk mund t'i bësh", thotë Munger për Musk, duke theksuar qasjen praktike dhe përkushtimin fanatik të Musk. Ai pohon se CEO i BYD është më i aftë në prodhimin praktik sesa Elon.
- Munger pretendon se BYD është dukshëm përpara Tesla në Kinë, duke e përshkruar hendekun si pothuajse qesharak.

Ka një kontekst historik për këtë krahasim , pasi Buffett dhe Munger u ftuan të investonin në Tesla në të njëjtën kohë me BYD, por e refuzuan ofertën. Musk më vonë përmendi në Twitter se Munger mund të kishte investuar në Tesla me një vlerësim prej 200 milionë dollarësh në 2008, duke theksuar kapitalin e konsiderueshëm të tregut të Teslës tani. drejtimin e tranzicionit drejt makinave elektrike nga këndvështrime të ndryshme. Të dyja kompanitë kanë luajtur një rol kyç në këtë ndryshim, duke kontribuar ndjeshëm në tregun global të automjeteve elektrike.

Udhëtimi i jashtëzakonshëm i Wang Chuanfu nga djali i fermerëve të orizit në një figurë shumë të suksesshme dhe me ndikim është i rëndësishëm. Munger vlerëson aftësitë e tij inxhinierike, duke e përshkruar atë si një gjeni me një aftësi unike për të projektuar dhe prodhuar komponentë me shpejtësi.

Historia e BYD shkon përtej makinave elektrike; ai ilustron integrimin vertikal duke evoluar nga një kompani baterish në prodhimin e baterive, makinave elektrike, çipave gjysmëpërçues dhe më shumë. Aktualisht, BYD mban një pozicion dominues në shitjet globale të automjeteve shtesë dhe rivalizon ngushtë Teslën në shitjet 100% të automjeteve elektrike.

 

--------Ky artik është pjesërisht i shkëputur nga CNBC TV18.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.