BP eyes opportunity amidst Tesla Supercharger construction pause

BP shikon mundësinë mes pauzës së ndërtimit të Tesla Supercharger

Reduktimi i shpallur nga Tesla në zgjerimin e rrjetit të saj tashmë të gjerë Supercharger ka tërhequr vëmendjen e blerësve të mundshëm, me BP që raportohet se konsideron blerjen e pasurive të paluajtshme dhe talenteve të lidhura me planet e infrastrukturës së Teslës për EV.

Sipas BP CEO Sujay Sharma, kompania po kërkon në mënyrë aktive të blejë pasuri të paluajtshme për të përshpejtuar rritjen e rrjetit të saj, një strategji që është bërë edhe më e spikatur pas njoftimit të fundit të Tesla-s. Ky lajm u raportua fillimisht nga Bloomberg.

Javën e kaluar, u zbulua se CEO i Tesla, Elon Musk kishte ndarë rrugët me disa anëtarë kyç të ekipit të saj Supercharger, si dhe një numër të konsiderueshëm punonjësish të nivelit më të ulët të përfshirë në programi.

Musk sqaroi se Tesla synon të ngadalësojë vendosjen e stacioneve të reja Supercharger duke u fokusuar në zgjerimin e atyre ekzistues. Ai theksoi se kompania do të vazhdojë të ndërtojë Supercharger, ndonëse me një ritëm të reduktuar në krahasim me më parë.

Ky njoftim ka nxitur hetime në lidhje me rrjetin e gjerë Supercharger të Tesla-s në SHBA, veçanërisht me një konsorcium të rëndësishëm prodhuesish të automjeteve, duke përfshirë Ford, Rivian, General Motors, Hyundai, Polestar dhe të tjerë, të angazhuar për të adoptuar Standardin e Karikimit të Amerikës së Veriut të Teslës (NACS ).

Këta prodhues automjetesh po fitojnë gjithashtu akses në 12,000 lokacionet e Supercharger-ave të Tesla-s në Amerikën e Veriut, me Ford-in që është i pari që e ka bërë këtë në mars.

Tani, kompanitë rivale po shikojnë këto stacione karikimi për të forcojnë infrastrukturën e tyre EV. BP është mes tyre, pasi ka vënë në rrezik 1 miliard dollarë vitin e kaluar për të zgjeruar rrjetin e karikimit të automjeteve elektrike.

Me faktin se Musk ndalon në mënyrë efektive projektet e reja Supercharger, ka shumë parcela toke të përshtatshme për karikuesit EV tani në harresë, në pritje të Tesla vendimi për të rifilluar tarifimin e ndërtimit ose për të përqafuar potencialisht projekte të reja nga kompani të tjera.

BP duket e etur për të siguruar tokën e identifikuar nga Tesla. Sharma nuk lë vend për dyshime, duke shprehur gatishmërinë e tij për t'u kontaktuar në mënyrë që BP të mund të ngrejë më shumë karikues.

"Nëse ka partnerë të bllokuar të pasurive të paluajtshme që kërkojnë ndihmë, ata nuk duhet të hezitojnë të më kontaktojnë drejtpërdrejt ose të gjejnë mua në LinkedIn”, tha ai në platformë, sipas raportit.

Artikulli është shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.