The talk of the town is Tesla - is it the ultimate choice for the long haul?

Biseda e qytetit është Tesla - a është kjo zgjidhja përfundimtare për distanca të gjata?

Nëse kohët e fundit keni ndjekur Tesla-n (NASDAQ: TSLA), shanset janë që të keni hasur në mbulim kryesisht të pafavorshëm të lajmeve. Mes sfidave në sektorin e automjeteve elektrike (EV), raundeve të njëpasnjëshme të reduktimeve të fuqisë punëtore dhe spekulimeve për anulimin e modelit të saj të pritur me padurim nën 25,000 dollarë, Tesla duket se po përballet me një sërë pengesash.

Ndërsa raportet negative vazhdojnë të rriten dhe investitorët e gjejnë rezistencën e tyre të testuar, shtrohet pyetja: A paraqet Tesla ende një mundësi premtuese investimi afatgjatë?

Duke analizuar vlerën e Teslës

Në kontrast me homologët e tij në industrinë e automobilave, stoku i Tesla-s konsiderohet i kushtueshëm dhe i mbivlerësuar. Kjo është evidente kur analizohen raportet P/E të kompanive të ndryshme. Aktualisht, raporti P/E i Tesla qëndron në 42, që është pesë herë më i lartë se ai i prodhuesit të dytë më të vlefshëm të automjeteve, Toyota, dhe afërsisht dy herë më i lartë se ai i BYD, një prodhues i automjeteve elektrike me bazë në Kinë.

Megjithë marzhet e shumta të fitimit të Teslës dhe prodhimin masiv efikas të automjeteve elektrike, stoku i saj nuk është një blerje bindëse e bazuar vetëm në faktorët e automobilave. Megjithatë, kur merren parasysh iniciativat e ardhshme të Teslës, potenciali i saj bëhet i dukshëm, duke sugjeruar se aktualisht mund të nënvlerësohet.

Shumë investitorë e shohin Tesla-n si mundësinë kryesore për të shfrytëzuar potencialin e ardhshëm të inteligjencës artificiale (AI), pavarësisht nevojës për zhvillim shtesë përpara se kompania të mund të përdorë plotësisht përpjekjet e saj në këtë fushë.

Rruga përpara është arsyeja pse Tesla është nënvlerësuar

CEO Elon Musk synon ta ngrejë Teslën në statusin e kompanisë më të vlefshme në botë në të ardhmen. Ky objektiv varet nga rritja e aftësive të softuerit të tij të plotë vetëdrejtues dhe avancimi i robotit të tij humanoid, Optimus.

Në drejtimin autonom të drejtimit, Musk parashikon të nisë përfundimisht një shërbim robotaksi. Me automjete të afta për funksionim autonom, Musk synon të revolucionarizojë industrinë e udhëtimit, duke e parashikuar atë si një sipërmarrje me kërkesë pothuajse të pakufishme. Analistët e shohin gjerësisht këtë si një pikë kthese të mundshme në transport.

Ndërsa potenciali i saktë i një teknologjie të tillë novator është sfidues për t'u vlerësuar, ARK Invest kreu një simulim Monte Carlo për të vlerësuar ndikimin e saj. Gjetjet e tyre sugjerojnë se robotaksi mund të sjellë të ardhura deri në 440 miliardë dollarë, një hap i rëndësishëm nga të ardhurat totale të vitit 2023.

Për sa i përket Optimus, potenciali i tij, megjithëse i lavdërueshëm, mund të mos përputhet me atë të robotaksisë. Analistët e Morgan Stanley parashikojnë se Optimus mund të prishë afërsisht 30% të tregut global të punës duke marrë përsipër detyra të përsëritura dhe të rrezikshme që aktualisht trajtohen nga njerëzit. Musk parashikon që Optimus përfundimisht të tejkalojë të ardhurat e Tesla-s nga prodhimi i automjeteve.

Optimus është vendosur tashmë në fabrikat e Tesla, duke ndërmarrë detyra bazë. Musk parashikon të zgjerojë përgjegjësitë e tij deri në fund të vitit, me planet për vendosjen e konsumatorit dhe tregut deri në mbylljen e vitit 2025.

Mundësia në dispozicion sot

Nga pikëpamja e automjeteve thjesht elektrike (EV), justifikimi i një investimi në Tesla mund të përbëjë sfida. Pavarësisht përpjekjeve të vazhdueshme për të rritur prodhimin e EV dhe për të përfituar nga zhvendosja globale drejt adoptimit të EV, potenciali i vërtetë i Tesla qëndron në sipërmarrjet e saj të inteligjencës artificiale (AI).

Për investitorët që urrejnë rrezikun, mund të mos jetë e kujdesshme t'i ndajnë fonde Tesla-s, veçanërisht duke marrë parasysh pengesat afatshkurtra me të cilat përballet. Megjithatë, për ata me një perspektivë afatgjatë dhe një tolerancë ndaj rrezikut, Tesla mund të shihet si një nga mundësitë kryesore të investimit në dispozicion.

Duke parë përtej matjeve bazë financiare të Teslës, është e rëndësishme t'i kushtohet vëmendje mençurisë së Warren Buffett, një prej investitorëve më të njohur në botë. Ai këshilloi në mënyrë të famshme që të "kish frikë kur të tjerët janë të pangopur dhe të pangopur kur të tjerët janë të frikësuar."Ndjenja aktuale që rrethon Teslën, e dukshme përmes diskutimeve në internet, priret drejt frikës.

Ndërsa vetëm publiciteti negativ nuk është një arsye e mjaftueshme për të investuar, historia e suksesit të Tesla-s, përparimet në teknologjinë e AI dhe ndikimi i mundshëm shoqëror i këtyre inovacioneve e pozicionojnë atë si një zgjedhje bindëse për investitorët e orientuar drejt rritjes. një horizont afatgjatë.

Ku të investoni 1000 dollarë tani

Kur ekipi ynë i analistëve ndan një rekomandim të aksioneve, ia vlen t'i kushtohet vëmendje. Në fund të fundit, buletini i Motley Fool Stock Advisor, të cilin ata e menaxhojnë për dy dekada, e ka tejkaluar tregun me më shumë se trefish.*

Ata kanë zbuluar së fundmi ato që ata konsiderojnë se janë 10 aksionet më të mira për investitorët për të blerë në këtë moment. dhe ndërsa Tesla është përfshirë, ka nëntë aksione të tjera që mund të fluturojnë nën radarin tuaj.

Artikulli është shkëputur nga financa.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.