China's Cutting-Edge Smart Highway Elevates Tesla's FSD Potential

Autostrada inteligjente e fundit e Kinës rrit potencialin FSD të Teslës

Skena duket e vendosur për nisjen e afërt të FSD Beta nga Tesla në Kinë. Përtej përgatitjeve të dukshme të prodhuesit të automjeteve elektrike për lëshimin e tij të ardhshëm në vend, Kina po rrit gjithashtu përpjekjet për të përgatitur infrastrukturën e saj për automjete autonome.

Pavarësisht se programi FSD Beta i Tesla ka qenë në veprim në Shtetet e Bashkuara për gati tre vjet , prezantimi i tij në Kinë është ende në pritje. Megjithatë, në muajt e fundit, janë shfaqur indikacione të pagabueshme se zgjidhja e avancuar e ndihmës së shoferit po përgatitet për t'u vendosur në vend.

Në gusht, një raport nga botimi kinez 36kr sugjeroi se Tesla ishte në proces të mbledhja e një ekipi operacionesh lokale të ngarkuar me prezantimin e FSD në tregun vendas. Raporti tregoi gjithashtu se Tesla do të krijonte një ekip të etiketimit të të dhënave në Kinë, i përbërë nga qindra punëtorë. Kohët e fundit, spekulimet kanë lënë të kuptohet për debutimin e FSD Beta në Shangai, Guangzhou dhe Shenzhen.

Tesla to start road testing in FSD Beta in China

Tesla to start road testing in FSD Beta in China

Kina tashmë krenohet me titullin e të qenit tregu më i madh në botë për automjetet elektrike. Raportet e fundit tregojnë gjithashtu se vendi po drejton burime të konsiderueshme drejt përgatitjes për epokën e makinave autonome. Sipas një raporti nga Xinhua News, Kina ka zbuluar së fundmi një autostradë inteligjente 56 km (34 milje) të projektuar për automjete që drejtojnë vetë.

China inaugurated a 56km express way for Level 4 autonomous driving

Kjo autostradë ekspres ndodhet afër qytetit të Suzhou në provincën lindore të Jiangsu dhe përmban 270 grupe pajisjesh ndijuese, duke përfshirë radarë lazer, radarë me valë milimetrike, kamera dhe antena . Një seksion prej 6,5 km (4 milje) i autostradës së shpejtë është krijuar posaçërisht për makinat autonome të Nivelit 4, të afta për të ekzekutuar të gjitha funksionet e drejtimit, përveç në kushte të caktuara.

A 56-km smart expressway, designed for level 4 autonomous driving, has started operating as a test section near east China's Suzhou

Në një test demonstrues, një kamion pa pilot 49 ton ishte në gjendje të identifikonte me sukses pengesat në rrugë, duke përfshirë automjetet në lëvizje. Automjeti kryente gjithashtu manovra drejtimi si hyrja në rampë, ndryshimi i korsisë dhe parakalimi. Është interesante se këto aftësi janë të pranishme në FSD Beta, pavarësisht se sistemi ende njihet gjerësisht si një zgjidhje e Nivelit 2.

 

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.