Regulatory authorities in China have reported that Tesla plans to address issues in approximately 1.62 million vehicles in the country.

Autoritetet rregullatore në Kinë kanë raportuar se Tesla planifikon të adresojë problemet në rreth 1.62 milionë automjete në vend.

Në një zhvillim të kohëve të fundit, një koalicion prej 33 senatorë i kërkoi Tesla-s dhe një duzinë prodhuesish të tjerë të automjeteve që të miratonin një qëndrim neutral në lidhje me përpjekjet e vazhdueshme të Punëtorëve të Bashkuar të Automjetit (UAW) për të bashkuar fabrikat e automobilave në SHBA.

Senatorët , duke përfshirë demokratët Gary Peters, Ron Wyden, Dick Durbin, Patty Murray, Alex Padilla, Sherrod Brown, Debbie Stabenow dhe të tjerë, shkroi një letër drejtuar CEO të Tesla Elon Musk dhe drejtuesve të lartë në Toyota Motor, Volkswagen, Hyundai, Rivian, Mercedes. -Benz, Honda, Nissan, BMW dhe më shumë. Apeli i tyre u kërkoi këtyre kompanive të angazhohen për mosndërhyrje në aktivitetet e sindikatave, duke theksuar se një marrëveshje neutraliteti duhet të jetë standardi bazë për të mbrojtur të drejtat e punëtorëve, veçanërisht duke marrë parasysh fondet federale që këto kompani marrin për tranzicionin e automjeteve elektrike.

Letra shprehu shqetësime për veprimet e raportuara të paligjshme nga drejtuesit e disa prodhuesve të automjeteve që synojnë pengimin e përpjekjeve të sindikatave. Ai iu referua gjetjeve nga Bordi Kombëtar i Marrëdhënieve të Punës (NLRB) në lidhje me përdorimin e taktikave të paligjshme nga Tesla, të tilla si ngacmimi në internet, marrja në pyetje e punonjësve dhe shkarkimet hakmarrëse, për të penguar përpjekjet organizative.

Volkswagen hodhi poshtë akuzat për aktivitete kundër sindikatave , duke theksuar kulturën e saj të kompanisë që integron përfaqësimin e punës brenda bordit të saj mbikëqyrës global. Prodhuesi i automjeteve hodhi poshtë pretendimet për shkatërrimin e materialeve pro-sindikatës në fabrikën e tij në Tenesi, duke sqaruar se stafi i mirëmbajtjes thjesht kishte pastruar dhomën në fjalë.

Hyundai theksoi angazhimin e saj për të lejuar punëtorët të vendosin për pjesëmarrjen në sindikatë, duke pohuar pajtueshmërinë me Bordi Kombëtar i Marrëdhënieve të Punës rregullon dhe pohon ofrimin e pagave dhe përfitimeve konkurruese.

Toyota, Subaru dhe Rivian zgjodhën të mos komentojnë, ndërsa përgjigjet nga prodhuesit e tjerë të automjeteve janë në pritje.

Në fund të nëntorit, UAW inicioi një iniciativë të paprecedentë për të organizuar publikisht të gjithë sektorin e automobilave jo-sindikalizuar në SHBA, pas negociatave të suksesshme me prodhuesit e automjeteve në Detroit Three.

Këto fushata përfshijnë punëtorë në 13 prodhues automobilistikë të pasindikuar, duke punësuar kolektivisht rreth 150,000 punëtorë në fabrikat e tyre të montimit në SHBA. Përpjekjet e UAW synojnë të sigurojnë pjesë të barabarta të fitimeve të industrisë së automjeteve për të gjithë punëtorët e automjeteve, duke nxitur mbështetjen nga senatorët dhe duke nënvizuar domosdoshmërinë që prodhuesit e automjeteve të respektojnë ligjet e punës.

Marrëveshjet e fundit të UAW me prodhuesit kryesorë të automjeteve përfshinin paga të konsiderueshme rritja, koha e reduktuar për të arritur paga maksimale, rritja e pagave për punëtorët e përkohshëm dhe kalimi i tyre në role të përhershme. Kjo ka nxitur rregullime të pagave edhe në mesin e prodhuesve të automobilave jo-sindikalë.

Megjithë përpjekjet e mëparshme të pasuksesshme për të bashkuar fabrikat e prodhimit të automjeteve të huaja, UAW raportoi përparim në uzinën e VW në Tennessee, me 30% të punëtorëve që kishin nënshkruar kartat e autorizimit të sindikatës.

 

-------Artikulli i shkëputur nga yahoo.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.