Tesla Intel Vehicles Receive Partial Visual Updates in Spring Update 2024.14

Automjetet Tesla Intel marrin përditësime të pjesshme vizuale në përditësimin e pranverës 2024.14

Muajin e kaluar, Tesla njoftoi se përditësimi i saj i pranverës, versioni 2024.14, do të prezantonte përmirësime vizuale, por specifikoi se ato do të kufizoheshin në Model 3 dhe Model Y të pajisur me procesorë Ryzen.

Plani i përditësimit 2024.14 nga Tesla ka filluar gradualisht, fillimisht i aksesueshëm vetëm për automjetet me procesor Ryzen deri mbrëmë.

Pamje për përditësimin 2024.14 tani është shfaqur për automjetet e pajisura me procesorin më të vjetër Intel Atom.

Përditësimet vizuale

Tesla kishte deklaruar se asnjë nga përditësimet vizuale nuk do të shtrihej tek automjetet me njësi info-argëtuese Intel. Megjithatë, duket se disa veçori do të jenë vërtet të disponueshme për ato automjete.

Përditësimet vizuale përfshijnë katër komponentë:

- Një vizualizim i ri zhytës në ekran të plotë ndërsa parkohet, duke shfaqur në mënyrë të dukshme automjetin.

- Një luajtës i përmirësuar i mediave me strukturë të përmirësuar, kontrolle shtesë dhe një modalitet të ri të minimizuar.

- Vizualizime automatike të zgjerueshme, tani të arritshme për të gjithë, duke shfaqur një hartë më të vogël në këndin e sipërm djathtas.

- Një shirit i ridizajnuar dhe më kompakt i modalitetit të drejtimit për automjetet e pajisura me Auto Shift, duke përjashtuar automjetet Intel.

Vizualizimi i ri i parkuar

Padyshim funksioni më domethënës për shkak të ekzekutimit të tij mbresëlënës, për fat të keq, ai mbetet i padisponueshëm për automjetet me MCU 2 (Intel Atom), të paktën për tani.

Duket se Tesla mund të jetë duke përdorur një model 3D me rezolucion më të lartë ose shader të ndryshëm për këtë vizualizim, duke shpjeguar ndoshta ekskluzivitetin e tij me procesorin më të shpejtë AMD Ryzen. Përndryshe, Tesla mund të kërkojë pak kohë për ta optimizuar atë për procesorët Intel Atom ose të përdorë një model tjetër më të përshtatshëm për procesorin më të vjetër.

Për momentin, Modeli S dhe Modeli X janë gjithashtu të përjashtuar nga ky vizualizim i ri i parkuar. Megjithëse këto modele përdorin grupin e instrumenteve për vizualizime, duke pasur parasysh tërheqjen e vizualizimit të ri të parkuar, ai mund të bëhet i disponueshëm për ta në të ardhmen.

Cybertruck tashmë përfshin vizualizimin e ri të parkuar, megjithëse i mungon një grup instrumentesh si Modeli S/X.

Player i ri i mediave

Luajtësi i përmirësuar i mediave me kontrolle të shtuara dhe një gjendje të minimizuar po prezantohet në automjetet me procesorë Intel.

Megjithëse Tesla fillimisht shpalli riprodhuesin audio si ekskluziv për automjetet AMD Ryzen, media player në automjetet Intel duket identik në pamje dhe funksionalitet. Ata që nuk janë të njohur me luajtësin e ri të mediave mund t'i referohen përmbledhjes sonë të detajuar të luajtësit të ri audio të Tesla-s.

Vizualizime Autopilot të Zgjerueshme

Vizualizimet e reja Autopilot të zgjerueshme janë gjithashtu të aksesueshme në automjetet Intel. Ndërsa përdoruesit me FSD më parë shijonin vizualizimet në ekran të plotë, Tesla tani po ofron veçori shtesë, duke pasqyruar atë që disponohet në automjetet AMD.

Për pronarët pa FSD, ky përditësim prezanton vizualizimet në ekran të plotë në Autopilot për herë të parë. Këto vizualizime do të ngjajnë shumë me ato në Evropë, duke shfaqur kontrolle të reja, zbulim të përmirësuar të automjeteve dhe ekran të sinjaleve të kthesës, megjithëse nuk kanë disa elementë ekskluzivë për FSD, të tilla si bordurat dhe zonat e vozitjes.

Përditësim: Automjetet Intel do të marrin vizualizime në ekran të plotë vetëm nëse pajisen me FSD dhe operohen në SHBA.S ose Kanada. Arsyeja pse ky opsion është i padisponueshëm pa FSD, ndryshe nga automjetet AMD, mbetet e paqartë. Kjo çështje pritet të adresohet në një përditësim të ardhshëm.

Përditësime të tjera

Ndërsa automjetet me bazë Intel mund të mos marrin të gjitha përditësimet e pritshme vizuale, ato do të përfitojnë nga shumë funksione të tjera të prezantuara në përditësimin 2024.14, duke përfshirë Audible, Parashikimet e modalitetit Sentry, Shiritin e Progresit të Udhëtimit, Përmirësimet e Spotify, Disponohet një itinerar më i mirë, ndër të tjera.

Mendimet përfundimtare

Pavarësisht se automjetet Intel nuk marrin aspektet më të pritura të Përditësimit të Pranverës, ato ende përfitojnë nga një pjesë e konsiderueshme e funksionalitetit të tij.

Ndërsa vizualizimi i ri i parkuar është vizualisht joshës, riprodhuesi i përmirësuar i mediave që ofron akses të shpejtë në kontrollet thelbësore rezulton të jetë një shtesë më praktike.

Disponueshmëria e vizualizimeve të përmirësuara të drejtimit në ekran të plotë me një ekran në qoshe të hartës është gjithashtu një shtesë e mirëpritur.

Megjithëse automjetet e vjetra mund të mos marrin fillimisht vizualizimin e ri të parkuar me këtë përditësim, ai mund të prezantohet më vonë pasi Tesla e përpunon atë për procesorin më të ngadaltë Intel.

Artikulli është shkëputur nga notateslaapp.
Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.