ARK Invest's Bold Prediction: Tesla's Growth Trajectory Still Soars

Parashikimi i guximshëm i ARK Invest: Trajektorja e Rritjes së Teslës ende rritet

Heqja e dyshimeve: Menaxhimi i Investimeve ARK qëndron i vendosur në të ardhmen e Teslës. A është skepticizmi i garantuar apo duhet t'i besojmë trajektores?

Deri tani, pranohet gjerësisht se deklaratat e fundit të CEO të Tesla, Elon Musk, ka të ngjarë të kenë kontribuar në një rënie të konsiderueshme të vlerës së aksioneve të kompanisë. Toni i tij i zymtë dhe i dëshpëruar gjatë thirrjes për Marrëdhëniet me Investitorët e Tesla-s (IR), së bashku me të ardhurat e tremujorit të tretë që rezultuan jashtë pritshmërive, ka nxitur pyetje të shumta në lidhje me perspektivën financiare të Tesla-s për vitet e ardhshme.

Në atë kohë, unë theksova se investitorët kishin arsye të vlefshme për shqetësim. Megjithatë, vura re gjithashtu një fije optimizmi në lidhje me të ardhmen e Teslës. Ndërsa Musk theksoi nevojën për të 'menaxhuar pritshmëritë për Cybertruck', duke përmendur se megjithëse është një produkt i jashtëzakonshëm, do të duhen nga një vit deri në 18 muaj përpara se të bëhet një kontribuues i konsiderueshëm pozitiv i fluksit të parave. A nuk është kjo maturi një shenjë e pjekurisë së re për një CEO i cili ka premtuar historikisht hënën dhe ka dhënë përparim në rritje të matur?

Unë nuk jam i vetëm në shqyrtimin e transkriptit të thirrjes IR dhe gjetjen e arsyeve për të pasur besim në Potenciali i Teslës. Në fakt, një artikull këtë javë nga Tasha Keeney, Drejtoreshë e Analizës së Investimeve dhe Strategjive Institucionale në ARK Invest, pohon, “Pavarësisht sfidave aktuale, ne mbetemi të vendosur në besimin tonë se Tesla është vite përpara konkurrencës.'

Hmmm. Çfarë saktësisht shohin Keeney dhe kolegët e saj në ARK që ngjall një besim të tillë në potencialin e Teslës?"

Në prill, Musk zbuloi disa specifika rreth Cybertruck, me sqarime të mëtejshme të disponueshme në Master Planin 3 të kompanisë. Tani kemi konfirmimin e debutimit komercial të Cybertruck të caktuar për 30 nëntor. Megjithatë, Musk ka lëshuar një paralajmërim të sinqertë për investitorët, duke pohuar se shkallëzimi i mëvonshëm i vëllimit të prodhimit do të jetë një "sfidë e jashtëzakonshme".'

Keeney i ARK-së pohon se 'Tesla ka grumbulluar përvojë të gjerë në lundrimin në rampat e prodhimit të vëllimit të kërkuar.Në të vërtetë, ajo thekson se gjithçka, nga vulat e dritareve deri te ndërtimi i sediljeve në rreshtin e dytë, përbënin pengesa për kompaninë gjatë prodhimit të Model X, siç u pranua nga Musk në 2016. “Kishte një element besimi të tepruar me Modelin X,” pranoi ai, “Ne shkuam shumë larg në inxhinierinë e makinës."

Ky besim i tepruar me Modelin X ngjall kujtime të rampës së Model 3, të cilën Musk më vonë e pranoi se po zbriste në "ferrin e prodhimit".Në vitin 2018, Steve Hanley i CleanTechnica u kujtoi lexuesve tanë se, "Për Teslën, çdo ditë është një udhëtim në një territor të paeksploruar.’ Steve mendoi, ‘Në disa aspekte, është një viktimë e triumfeve të veta.'

Ndoshta kjo njohuri mbetet e parashikueshme dhe vazhdon të jetë e vërtetë kur parashikohet Cybertruck. Siç vëren Keeney, "Fillimisht i lavdëruar për premtimin e tij për një dizajn të drejtpërdrejtë dhe me kosto efektive, Cybertruck tani duket se po përballet me ndërlikimet e prodhimit që po i kapin investitorët në befasi.'

Paradigma e kamionit kamionçinë: Cybertruck-i i Tesla-s dhe kërkimi për një kufi të ri

Në SHBA, segmenti i kamionëve kamionçinë qëndron si një bastion i përfitimit dhe kërkesës së konsumatorit, duke shkaktuar shpesh lidhje të forta emocionale. Ai shërben si një kundërpeshë ndaj ndjenjave të cenueshmërisë, duke projektuar një imazh fuqie përmes dizajnit të tij të guximshëm, të karakterizuar nga parafango dhe goma të mëdha që nxjerrin një atmosferë qëndrueshmërie. Sipas Reuters, Cybertruck është gati të përballet me pretendentë si R1T i Rivian, F-150 Lightning i Ford-it dhe Chevrolet Silverado EV i General Motors në arenën e ashpër konkurruese të kamionëve elektrikë. Cybertruck, me estetikën e tij avangarde, devijon nga konvencionaliteti, duke ofruar një alternativë më të fshehtë. Por a është ky devijim një pengesë? Nëse jo, pyetja e vazhdueshme mbetet: a mund të qëndrojnë investitorët për lançimin e tij dhe përfitueshmërinë eventuale?

Keeney pranon me zgjuarsi sfidat e veçanta të prodhimit me të cilat Cybertruck po përballet aktualisht. Ajo vë në dukje, “Me komponentë të ndryshëm nga ata që gjenden në modelet e tjera të Tesla-s, kostot e tij ka të ngjarë të tejkalojnë pritjet fillestare në afat të shkurtër.'

Dizajni novator i Cybertruck shërbeu si një tregues i hershëm i qëllimit të Teslës për të hapur një rrugë të re në tregun e kamionëve, duke paraqitur një automjet të nxjerrë në dukje nga sferat e fantashkencës. Karakteristikat e tij dalluese, të tilla si një distancë prej 16 inç nga toka, një kënd i përparmë afrimi në 35 gradë, trupi dhe xhami i fortifikuar, opsionet e gjithanshme të energjisë dhe kompresori i integruar i ajrit, e dallojnë atë nga homologët e tij në fushën e kamionëve. Këto atribute të jashtëzakonshme, megjithatë, kanë paraqitur gjithashtu sfida nga faza e konceptualizimit deri në fazën e zhvillimit, para-prodhimit, prodhimit dhe fazës së afërt të shpërndarjes.

Keeney shprehet sinqerisht: "Megjithë sfidat e saj aktuale, ne ruajmë besimin tonë se Tesla është vite përpara konkurrencës në prodhimin e automjeteve me kosto efektive.'

Në mars, inxhinierët e Tesla deklaruan synimin e tyre për të përgjysmuar kostot e montimit në gjeneratat e ardhshme të makinave. Kompania synon ta arrijë këtë duke përdorur teknika inovative të prodhimit dhe duke punësuar fabrika në shkallë më të vogël. Sipas CBS News, Franz Von Holzhausen, shefi i dizajnit të Tesla, shpjegoi se makinat do të ndërtoheshin në njësi më të vogla modulare, të cilat më pas do të integroheshin. Fabrika e ardhshme e motorëve elektrikë mund të jetë vetëm gjysma e madhësisë së objektit të ndërtuar së fundmi në Austin, por do të kushtojë 65% më pak. "Kjo gjithashtu do të thotë se ne mund të krijojmë fabrika të shumta në të njëjtën kohë," vuri në dukje Tom Zhu, kreu i prodhimit të Tesla.

Për më tepër, duke pasur parasysh prirjen tonë për kënaqësi të menjëhershme në botën perëndimore, është e lehtë të neglizhohet se deri në qershor, industria e automobilave ishte e mbushur me lajme se Tesla ishte zotuar të hapte gradualisht rrjetin e saj Supercharger për jo- Automjetet elektrike Tesla. Në kohën e shkrimit, General Motors, Mercedes-Benz, Nissan, Hyundai, Kia dhe shumë prodhues të tjerë të automjeteve dhe markat e tyre kanë njoftuar të gjithë një ndryshim në atë që tani njihet si NACS - Standardi i Karikimit të Amerikës së Veriut. Ky ishte një zhvillim i rëndësishëm dhe tregu iu përgjigj pozitivisht Tesla-s.

Për më tepër, vlen të përmendet se modelet më të aksesueshme të Tesla-s kanë parë një ulje të çmimit gjatë dy viteve të fundit. Tesla Model 3 2023 tani fillon me 40,240 dollarë për variantin bazë me lëvizje me rrota të pasme, duke ofruar një distancë maksimale mbresëlënëse prej 272 miljesh. Dhe kjo është para faktorizimit të zbritjeve dhe subvencioneve të mundshme.

Keeney e përfundon artikullin ARK duke parashikuar potencialin e Tesla-s, i lidhur ngushtë me zhvillimin e tij të 'një prej superkompjuterëve më të fuqishëm në botë.Mendimi i Tesla-s, Dojo, është një superkompjuter i dedikuar ekskluzivisht për mësimin e makinerive AI, i zbuluar në Ditën e AI 2021. Ai shfrytëzon çipat e projektuar brenda Tesla-s, infrastrukturën e tij të fuqishme dhe të dhënat video me burim nga Teslas globalisht për të rafinuar rrjetin e tij nervor.

'Kjo', shtjellon Keeney, 'bashkuar me epërsinë e saj në dukje të pakapërcyeshme në të dhënat e drejtimit në botën reale, duhet të hapë rrugën për drejtimin autonom.'

Në të vërtetë, rrjeti Dojo qëndron si një shtyllë thelbësore në kërkimin e Tesla-s për teknologjinë e vizionit të makinës për të drejtuar sistemin e saj të Vetë-Drejtimit të plotë (FSD). Parashikimet sugjerojnë se deri në tetor 2024, kapaciteti llogaritës i kompanisë do të arrijë në 100 ekzaflops. (Për kontekstin, një exaflop përfaqëson një masë të performancës për një superkompjuter të aftë për të ekzekutuar të paktën një kuintilion operacione me pikë lundruese për sekondë.) Nëpërmjet Dojo, Tesla synon të rrisë kapacitetin e saj nga afërsisht 14,000 çipa Nvidia A100 në ekuivalentin llogaritës të rreth 300,000 çipa A100.

“Sipas këndvështrimit tonë, Tesla do të vazhdojë të udhëheqë botën drejt transportit autonom elektrik,” përfundon Keeney.

Mendimet përfundimtare

Ndërsa autonomia është thelbësore për potencialin e Tesla-s, është thelbësore të pranohet se themeli i kompanisë mbështetet në qëndrueshmërinë e sistemit të saj me vetëdrejtim të plotë (FSD). Integrimi vertikal i Teslës qëndron si një shtyllë për triumfin e saj. Ai përfshin shumë më tepër se një inventar automjetesh - ne duhet gjithashtu të marrim parasysh kapacitetin e kompanisë për të inkorporuar pa probleme prodhimin dhe ruajtjen e energjisë së rinovueshme në struktura, madje duke mundësuar fuqizimin e komuniteteve të tëra. Kjo me të vërtetë e dallon Teslën nga prodhuesit e tjerë të automjeteve dhe ka vlerë të konsiderueshme për palët e saj të interesuara.

Sigurisht, nuk i dëmtoi gjërat fundjavën e kaluar kur Musk hyri në garën e Formula 1 në Austin pas timonit të një Cybertruck. Fansat entuziastë brohoritën, duke brohoritur 'Elon, Elon, Elon' teksa showman-i i përsosur u përpoq të dilte.

 

--------Ky artik është pjesërisht i shkëputur nga Budallai i lara-lartë.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.