Analysts are responding to Tesla's (TSLA) Q4 and full-year 2023 earnings call, sharing their perspectives and reactions to the financial results.

Analistët po i përgjigjen thirrjes së fitimeve të tremujorit të katërt dhe të vitit 2023 të Tesla (TSLA), duke ndarë këndvështrimet dhe reagimet e tyre ndaj rezultateve financiare.

Pas thirrjes së fitimeve të Tesla-s (NASDAQ:TSLA) për tremujorin e katërt dhe të vitit VF 2023, aksioni pësoi një rënie të konsiderueshme, duke rënë me mbi 9% në kohën e shkrimit. Analistët, duke përfshirë disa që më parë ishin optimistë për TSLA, shprehën pakënaqësi me udhëzimet e kompanisë për vitin e ardhshëm, duke përmendur shqetësimet rreth deklaratave të paqarta ekzekutive dhe një fokus të zbutur në rritjen e vëllimit për shkak të platformës së gjeneratës së ardhshme.

Megjithë Tesla duke arritur një rekord 2023 me një rritje prej gati 40% në vit në shitjet e automjeteve në mbi 1.8 milionë njësi globalisht, pritshmëritë e Wall Street për shitjet e vitit 2024 vlerësohen në 2.1 deri në 2.2 milionë automjete, duke reflektuar një projeksion më konservator të rritjes prej rreth 20%. Tesla, megjithatë, la të kuptohet se rritja e vëllimit të saj në vitin 2024 do të ishte dukshëm më e ulët se ~ 40% mbresëlënëse e parë në 2023.

Në përgjigje të thirrjes së fitimeve, analisti i Wedbush Dan Ives e kritikoi atë si një tjetër "shkatërrim treni". thirrje konferencë, duke shprehur zhgënjimin për mungesën e njohurive strategjike dhe financiare në lidhje me uljet e vazhdueshme të çmimeve, strukturën e marzhit dhe kërkesën luhatëse. Pavarësisht rregullimit të objektivit të çmimit nga 350 dollarë në 315 dollarë për aksion, Ives theksoi se Wedbush mban një qëndrim pozitiv ndaj kompanisë.

Analisti i RBC, Tom Narayan, duke ruajtur një vlerësim "Blej" në Tesla, uli objektivin e çmimit nga 300 deri në 297 dollarë për aksion. Narayan pranoi paqartësinë në udhëzime, por la vlerësimet e dorëzimit të pandryshuara, duke përmendur shqetësimet për një mundësi më pak të fuqishme për uljen e kostos dhe duke theksuar se platforma e automjeteve të gjeneratës së ardhshme të Tesla është ende "shumë çerek larg" nga ndikimi në performancën financiare të kompanisë.

Adam Jonas nga Morgan Stanley theksoi gjatë thirrjes së fitimeve se Tesla dha udhëzime minimale dhe nuk zbuloi ndonjë "lepuj të AI" të dukshëm, veçanërisht duke theksuar komentet e kujdesshme të Elon Musk për Dojo. Pavarësisht kësaj, Morgan Stanley zgjodhi të ruajë vlerësimin e saj "Mbipeshë" në Tesla, së bashku me një objektiv çmimi prej 345 dollarë. Firma përshkroi një rast ariu me një objektiv çmimi 100 dollarë dhe një rast demi me një objektiv prej 500 dollarësh për aksion.

Megjithëse ndjenja e përgjithshme rreth thirrjes së fitimeve të T4 dhe VF 2023 të Tesla duket negative, disa analistë shprehën një perspektivë më optimiste . Canaccord uli objektivin e saj të çmimit për Tesla nga 267 dollarë në 234 dollarë për aksion, por u bëri thirrje investitorëve të ushtrojnë durim. Firma mbetet optimiste për perspektivat afatgjata të Tesla-s, duke parashikuar një përshpejtim të rritjes së të ardhurave të nxitur nga automjetet e gjeneratës së ardhshme, përmirësimet me vetëdrejtim të plotë (FSD), përmirësimet e marzhit dhe iniciativa Optimus. Canaccord parashikoi një 2024 të frenuar, duke e përshkruar atë si një vit të mundshëm të fundit me rritje relativisht të ngadaltë të të ardhurave nga viti në vit rreth 18%.

Canaccord deklaroi, "Ne jemi ende mjaft bullgarë për perspektivat e rritjes afatgjatë të Teslës. Ne mendojmë se makinat EV do të zëvendësojnë automjetet ICE, pavarësisht nga rrëfimet e fundit, Ne e shohim autonominë e automjeteve si një nga teknologjitë më të larta që do të përdoren ndonjëherë Ne mendojmë se Tesla është Apple në lidhje me steroidet, pasi përqendrohet në prodhim dhe një nivel më i lartë i integrimit vertikal, sipas mendimit tonë, është gjiganti i qëndrueshmërisë." vuri në dukje se marzhet bruto auto për tremujorin e fundit përfunduan një varg marzhesh në rënie. Pavarësisht mungesës së pritshmërive të Street me një diferencë prej 17% (kundrejt 17.3% të pritur), Munster e pa këtë pozitivisht, duke shënuar fundin e katër tremujorëve radhazi të rënies së marzhit dhe një përmirësim nga 16.3% në tremujorin e mëparshëm.

 

 

---------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.