The Biden administration at the White House has expressed backing for the standardization of Tesla's NACS (National Advanced Computing Systems), signaling support for the initiative.

Administrata e Biden në Shtëpinë e Bardhë ka shprehur mbështetjen për standardizimin e NACS të Tesla-s (National Advanced Computing Systems), duke sinjalizuar mbështetjen për nismën.

Megjithëse CEO i Tesla-s, Elon Musk dhe presidenti amerikan Joe Biden mund të mos jenë në kushtet më të mira, Shtëpia e Bardhë duket se e pranon rëndësinë e Teslës në tregun e tarifimit të shpejtë në SHBA. Raportet e fundit tregojnë se SAE International ka njohur zyrtarisht Standardin e Karikimit të Amerikës së Veriut (NACS) të Tesla-s si një lidhës të standardizuar EV.

SHBA-ja mban një pozicion të spikatur në tregun e automjeteve elektrike, me Tesla-n si një prodhues kryesor i makinave elektrike të pastër . Megjithatë, ndërsa modelet e Teslës si Modeli 3 dhe Modeli Y kanë kontribuar ndjeshëm në sektorin e EV të vendit, SHBA-ja është pas Kinës dhe disa vendeve evropiane në adoptimin e makinave elektrike.

Një sfidë e madhe që pengon adoptimin në SHBA është mungesa e karikuesve të shpejtë jashtë Rrjetit Supercharger të Tesla-s. Megjithëse ekzistojnë alternativa si Electrify America, ato nuk përputhen me shkallën dhe komoditetin e infrastrukturës së karikimit të Teslës.

Lëvizja e Teslës për të hapur NACS të saj ndaj prodhuesve të tjerë të automjeteve fitoi tërheqje, duke tërhequr kompani si Ford, General Motors dhe madje Volkswagen, pavarësisht rezistencës fillestare. SAE International, më parë Shoqëria e Inxhinierëve të Automjeteve, konfirmoi NACS të Tesla-s si një lidhës standard i automjeteve elektrike. Ky standardizim synon të zgjerojë aksesin e tarifimit për drejtuesit aktualë dhe të ardhshëm të EV në mbarë vendin.

Loren McDonald, CEO i EVAdoption LLC, theksoi se vendimi i SAE International nënkupton fundin e Superchargers që janë ekskluzive për Teslas. Megjithatë, ai paralajmëroi se kalimi nga prizat e mëparshme CCS në NACS mund të shqetësojë fillimisht pronarët e automjeteve elektrike.

McDonald theksoi se ndërsa lëvizja eliminon ekskluzivitetin, periudha e tranzicionit mund të çojë në sfida për pronarët ekzistues të CCS. Bashkëekzistenca e lidhësve të ndryshëm mund të krijojë komplikime për konsumatorët e zakonshëm derisa strategjitë e prodhuesve të automjeteve për shpërndarjen e përshtatësve të bëhen më të qarta. Kjo fazë mund të çojë në atë që McDonald e quajti "ferri i përshtatësve" për vitet e ardhshme, duke paraqitur potencialisht vështirësi për konsumatorët që nuk janë të njohur me ndryshimet.

 

--------Ky artik është pjesërisht i shkëputur nga AP News.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.