A Tesla enthusiast has ingeniously crafted a unique solar roof modification for the Model Y, capable of providing an additional range of up to 60 miles per day. This innovative design showcases the owner's creativity in harnessing solar energy to enhance

A Tesla enthusiast has ingeniously crafted a unique solar roof modification for the Model Y, capable of providing an additional range of up to 60 miles per day. This innovative design showcases the owner's creativity in harnessing solar energy to enhance

Një pronar shpikës i Tesla Model Y ka krijuar atë që mund të konsiderohet si një nga aksesorët më praktik të bërë vetë (DIY) i konceptuar ndonjëherë për një makinë elektrike të përdorur gjerësisht. Duke përdorur teknika të shkathëta DIY dhe panele diellore konvencionale, pronari shpiku një sistem që mundëson që kryqëzimi i tyre tërësisht elektrik të karikohej drejtpërdrejt nga dielli ndërsa ishte i parkuar jashtë.
 
Në një postim të shpërndarë në subreddit r/TeslaLounge, Model Y pronari zbuloi se zhvillimi i karikuesit DIY Tesla zgjati dy vjet. Edhe pse aktualisht në fazën e provës së konceptit, sistemi tashmë po i jep automjetit një tarifë të konsiderueshme ditore, që varion nga 20 deri në 60 milje, në varësi të konfigurimit të tij specifik. Kjo përfaqëson një sasi të konsiderueshme të tarifës së shtuar për një automjet të ekspozuar thjesht ndaj dritës së diellit ndërsa është i palëvizshëm.

Image

Konfigurimi ekzistues i ideuar nga pronari i Model Y përdor tuba teleskopik me fibër karboni për të zgjatur dhe tërhequr panelet diellore, duke siguruar që i gjithë sistemi të mbetet brenda kapacitetit maksimal të peshës së çatisë së Modelit Y prej 165 lbs. Veçanërisht, dizajni i jep përparësi jo-ndërhyrjes, me karikuesin diellor që përshtatet mirë brenda një hapësire të vetme parkimi, edhe kur vendoset plotësisht.

Prototipi aktual, Beta 1, i krijuar nga tubat prej druri dhe fibër karboni, qëndron në një lartësi prej 11 inç. Megjithatë, një version më elegant Beta 2, i ndërtuar tërësisht nga fibra karboni dhe me një lartësi prej vetëm 6 inç, është në fazën e zhvillimit. Faqja e internetit e projektit, DartSolar.com, shërben si një platformë për përditësime mbi evolucionin e karikuesit diellor. Pronari i Model Y synon një objektiv kostoje prej afërsisht 1 dollarë për vat, duke siguruar përballueshmërinë për karikuesin diellor në zgjerim.

Pranimi i këtij karikuesi diellor brenda nënreddit r/TeslaLounge ka qenë dukshëm pozitiv, me anëtarët që pranojnë avantazhet e tij dhe duke përgëzuar qasjen e saj të drejtpërdrejtë ndaj karikimit të automjeteve elektrike me energji diellore. Disa entuziastë të EV-ve theksuan gjithashtu se rrjeti diellor ka të ngjarë të kontribuojë në mbajtjen e ftohtë të kabinës së automjetit, duke ofruar një përfitim shtesë për ruajtjen e ngarkesës së baterisë. Për të fituar njohuri të mëtejshme, mund të shikoni videon e pronarit të Model Y që përshkruan më poshtë sistemin e karikimit të EV me energji diellore.

 

 

---------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

 

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.