8 features of the Cybertruck that make it stand out

8 veçoritë e Cybertruck që e bëjnë atë të dallohet

Cybertruck heq markën Tesla dhe prezanton logon e vet këndore.
Timoni i Cybertruck nuk ka një logo Tesla.
Timoni i Cybertruck nuk ka një logo Tesla. Me mirësjellje të Munro Live
Cybertruck-ut i mungon një gjë me të cilën mburren të gjithë Teslat e tjerë - logoja e firmës "T" e kompanisë. YouTuber-i teknik Marques Brownlee vuri në dukje në një rishikim të makinës se e vetmja logo e Tesla-s e lidhur me Cybertruck duket të jetë karta kryesore e Tesla-s e përdorur për të hyrë në automjet.

Në vend të logos tradicionale të Tesla në timon, Cybertruck ka një trekëndësh, që të kujton siluetën këndore të automjetit. Në pjesën e jashtme të tij, Cybertruck nuk ka fare logo.

Kamioni nuk ka asnjë dorezë dere.
Cybertruck i Tesla-s duket se ka doreza të ndërlikuara të dyerve.
Cybertruck i Tesla-s duket se ka doreza të ndërlikuara të dyerve. Richard Vogel
Në vend të një doreze tradicionale të derës, Cybertruck ka një buton të vogël përgjatë skajit të dritares së tij në shtyllën B të automjetit, i cili lejon që dera të hapet rreth 2 inç. Pastaj dera mund të kapet dhe të tërhiqet plotësisht.

Mungesa e dorezave të dyerve çoi në një farë konfuzioni gjatë ngjarjes së dorëzimit të Cybertruck vitin e kaluar pasi pronarët e rinj luftuan për të hapur dyert.

Prototipet e mëparshme të Cybertruck dukej se kishin një dorezë dere përgjatë anës së makinës që do të dilte jashtë, e ngjashme me dorezat e dyerve Model S. Por Musk njoftoi në vitin 2021 se automjeti nuk do të kishte doreza dyersh.

Ka një fshirës të vetëm, masiv të xhamit të përparmë.
Tesla hodhi një vështrim të parë në fshirësin e tij gjigant të xhamit në veprim.
Tesla i dha një vështrim të parë fshirësit të tij gjigant të xhamit në veprim vitin e kaluar. Tesla
Përpara lëshimit të automjetit, pati shumë spekulime nëse Tesla do ta mbante fshirësin gjigant pasi fotot treguan se nuk arriti të pastronte të gjithë dritaren.

Ndryshe nga fshirëset e shumicës së makinave, të cilat ngjiten mirë pas kapuçit, fshirësi i Cybertruck qëndron drejtë përgjatë anës së xhamit të përparmë kur nuk përdoret.

Të mërkurën, Kyle Conner i Out of Spec e krahasoi fshirësin me një "petë gjigante të lagur" në një rishikim të makinës në YouTube. Connor gjithashtu vuri në dukje se fshirësi lëviz shumë shpejt për madhësinë e tij.

Kamioni një ditë mund të përfshijë një opsion për xhamat antiplumb.
Kybertruck i Elon Musk
Elon Musk mbeti me fytyrë të kuqe pasi dritaret e Cybertruck dështuan në një demonstrim në 2019. Frederic J. Brown/Getty Images
Musk ka thënë se "versioni i modalitetit bishë" i Cybertruck përfundimisht do të vijë me dritare opsionale antiplumb, megjithëse ato do të fiksohen në vend, që do të thotë se nuk mund të hapen ose mbyllen.

Të gjitha versionet e tjera të Cybertruck kanë metal inox që është mjaft i trashë për të ndaluar një plumb, sipas CEO të Tesla.

Ka teknologji "drejtpërdrejtë".
Cybertruck
Cybertruck i Tesla-s ka timon me tel dhe me rrota të pasme. Tesla
Kamionçiu elektrik është projektuar për një nivel të lartë manovrimi. Ajo ka timon me tel dhe timon me rrota të pasme.

Gjatë një rishikimi të automjetit, Brownlee vuri në dukje se timoni i Cybertruck nuk rrotullohet më shumë se 180 gradë.

"Ndihet shumë më e shkathët në parkingje dhe ndjehet sikur tkurret bazamenti i rrotave, të gjitha dimensionet e kamionit," tha ai. “Duhet pak të mësoheni, por është shumë e dobishme."

Cybertruck është shumë i shpejtë.
Ngjarja e dorëzimit të Tesla Cybertruck
Një video tregoi një Tesla Cybertruck duke mposhtur një Porsche 911 në një garë zvarritjeje, ndërsa tërhiqte një Porsche 911. Tesla
Tesla tha se versioni i saj Cyberbeast i kamionit mund të shkojë nga 0 në 60 milje në orë në rreth 2.6 sekonda dhe një çerek milje në më pak se 11 sekonda.

Musk tregoi një video gjatë ngjarjes së dorëzimit të tij, ku Cybertruck dukej më së miri me një Porsche 911 të vitit 2023 ndërsa po tërhiqte 911.

Cybertruck ka kamerën e parë të Teslës përpara.
Pjesa e përparme e një Cybertruck Tesla
Pjesa e përparme e një Cybertruck Tesla Alistair Barr/Business Insider
Tesla është e njohur për grupin e saj të kamerave. Automjetet janë të pajisura me pamje anësore, kamera me pamje nga pas dhe kamera në kabinë. Përveç këtyre kamerave, Cybertruck ka një kamerë në parakolpin e përparmë.

Kamera ka gjithashtu një rondele për të ndihmuar në pastrimin e saj nga mbeturinat, sipas disa videove të postuara në internet.

Tesla fshehu një vezë të Pashkëve në Cybertruck.
CEO i Tesla, Elon Musk dhe Tesla Cybertruck
Musk dihet se hedh një ose dy vezë të Pashkëve. Chesnot dhe Robyn Beck/AFP nëpërmjet Getty Images
Disa fansa të Teslës zbuluan një vezë të Pashkëve në softuerin e Cybertruck. Kur makina është e parkuar dhe automjeti shfaqet në sistemin e përparmë të informacionit argëtues të kamionit, nëse një përdorues troket disa herë në xhamat anësore të Cybertruck, xhamat do të duken të thyhen në ekran.

Sistemi i informacionit argëtues do të luajë më pas një fragment audio nga Musk.


Veza e Pashkëve është një homazh kur Tesla zbuloi planet e saj për Cybertruck në 2019. Në këtë ngjarje, shefi i projektimit të Tesla-s hodhi një top metalik në dritaren anësore të shoferit të Cybertruck për të demonstruar se automjeti ishte antiplumb. Megjithatë, topi metalik përfundoi duke thyer dritaren.

 

Artikulli i shkëputur nga Business Insider.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.