Tesla faced a legal setback in Sweden as the conflict with Nordic unions intensifies.

Tesla u përball me një pengesë ligjore në Suedi ndërsa konflikti me sindikatat nordike intensifikohet.

Tesla u përball me një humbje ligjore kundër shërbimit postar të Suedisë mes një mosmarrëveshjeje të thelluar me sindikatat nordike.

Një gjykatë suedeze vendosi të enjten se, aktualisht, PostNord nuk ishte i detyruar t'i dorëzonte targat prodhuesit elektrik të automjeteve , duke përmendur ngecjen e vazhdueshme që përfshin punonjësit e postës në konfliktin e tyre mbi marrëveshjet kolektive.

Tesla e udhëhequr nga Elon Musk po përballet me sfida në rritje në Suedi, Norvegji dhe Danimarkë, ndërsa sindikatat mblidhen pas mekanikëve të IF Metall që iniciuan një grevë më 27 tetor, duke kërkuar një marrëveshje kolektive me kompaninë.

Duke shtuar presionin, një fond i madh pensional danez njoftoi largimin nga Tesla për shkak të refuzimit të prodhuesit të automjeteve për t'u përfshirë në marrëveshje të tilla. Për më tepër, sindikata më e madhe e Danimarkës është rreshtuar me grevën e punëtorëve të Tesla-s në Suedi.

Në përgjigje të veprimit ligjor të Teslës kundër PostNord për ndalimin e dërgesave të targave për shkak të një greve simpatie, një gjykatë e qarkut në Solna lëshoi ​​një të përkohshme vendim. Gjykata deklaroi se PostNord nuk duhet të detyrohet t'i dorëzojë Tesla-s derisa çështja të përfundojë.

Jo vetëm punonjësit e postës, por edhe punonjësit e portit, shoferët, elektricistët dhe pastruesit ose po refuzojnë ose po mendojnë të refuzojnë të ofrojnë shërbime për Teslën në solidaritet me IF Metall.

Rajoni nordik ka një rëndësi të madhe për tregun e Teslës, megjithatë kompania mban një qëndrim të vendosur kundër negociatave kolektive, duke pohuar se stafi i saj tashmë gëzon kushte të barabarta ose më të mira se ato të kërkuara nga IF Metall .

Elon Musk shprehu kundërshtimin e tij ndaj sindikatave, duke thënë, “Unë nuk jam dakord me idenë e sindikatave. Thjesht nuk më pëlqen asgjë që krijon një lloj gjëje zotëri-fshatarësh.”

Norvegjia qëndroi si tregu i katërt më i madh i Tesla-s për sa i përket shitjeve të makinave të reja vitin e kaluar, ndërsa Suedia u rendit e pesta. Veçanërisht, Modeli Y i Tesla ka qenë makina më e shitur në Suedi këtë vit. Në një zhvillim ligjor të lidhur në lidhje me çështjen e PostNord, një gjykatë vendosi më 27 nëntor se Agjencia Suedeze e Transportit duhet të gjejë një mjet për t'i dorëzuar targat Tesla-s, një vendim që aktualisht po apelohet nga agjencia.

Pavarësisht thirrjeve nga Fondet suedeze të pensioneve duke i kërkuar Tesla-s të negociojë me sindikatat, ata janë përmbajtur nga shitja e aksioneve të tyre deri më tani.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Bloomberg.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.