According to Wedbush, the sentiment surrounding Tesla's stock has been exaggerated, with the focus shifting towards achieving the target of 2.1 million deliveries.

Sipas Wedbush, ndjenja rreth aksioneve të Tesla-s ka qenë e ekzagjeruar, me fokusin që zhvendoset drejt arritjes së objektivit prej 2.1 milionë dërgesash.

Sipas analistit të Wedbush, Dan Ives, ndjenja negative rreth aksioneve të Tesla-s është e ekzagjeruar dhe jashtë proporcionit. Ives mbetet optimist për aftësinë e Tesla-s për të përmbushur objektivat e saj të ofrimit, duke parashikuar një objektiv bazë prej 2.1 milionë njësi me një objektiv shtrirjeje prej 2.2 milionë për vitin.

Pavarësisht sfidave të tilla si ngadalësimi i kërkesës dhe ndërprerjet e prodhimit, veçanërisht mbyllja e fabrikës gjermane për shkak të rrethanave të paparashikuara, Ives beson se perspektivat e rritjes afatgjatë të Tesla mbeten të forta. Ai thekson faktorë të tillë si efikasiteti i kostos në prodhimin e baterive, lansimi i ardhshëm i një Modeli 2 nën 30,000 dollarë dhe përparimet në teknologjinë autonome të drejtimit si arsye për optimizëm.

Ndërsa pranon sfidat afatshkurtër, Ives thekson profilin bindës rrezik/shpërblim të aksioneve të Tesla-s në nivelet aktuale. Ai thekson potencialin që vlerësimi i Teslës të kalojë 1 trilion dollarë ndërsa kompania vazhdon të bëjë përparime në inteligjencën artificiale dhe teknologjinë e Vetë-Drejtimit të Plotë.

Për më tepër, Ives vëren se Bordi i Teslës po merr hapa për të adresuar shqetësimet e investitorëve. duke përfshirë rishikimin e paketave të kompensimit dhe zhvendosjen e mundshme të selisë së kompanisë në Teksas. Pavarësisht nga erërat e kundërta, Ives ruan besimin në trajektoren afatgjatë të rritjes së Teslës dhe e sheh negativitetin aktual që rrethon aksionin si të tepruar.

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.