Production of the Tesla Model Y has officially resumed at the Giga Berlin-Brandenburg facility.

Prodhimi i Tesla Model Y ka rifilluar zyrtarisht në objektin Giga Berlin-Brandenburg.

Giga Berlin-Brandenburg i Tesla-s ka rifilluar prodhimin e crossover-it Model Y, duke shënuar një moment historik të rëndësishëm pas një ndërprerjeje të shkurtër për shkak të shqetësimeve të sigurisë që rrjedhin nga një sulm i dyshuar për zjarrvënie. Rifillimi u konfirmua nga Michaela Schmitz, kryetarja e këshillit të punës, e cila theksoi kontrollet e plota të sigurisë të kryera në pajisjet e fabrikës përpara se të rifillonte funksionimi.

Megjithë pengesën, Tesla tregoi përkushtimin e saj ndaj punonjësve të saj duke u siguruar që ata të merrnin pagat e tyre të plota gjatë pushimeve. Schmitz vlerësoi si profesionalizmin e fuqisë punëtore të Tesla-s dhe mbështetjen e ofruar nga menaxhmenti i kompanisë gjatë gjithë sprovës.

Ndërsa incidenti i supozuar i zjarrvënies në mënyrë të kuptueshme ngriti shqetësime midis punonjësve, menaxheri i uzinës Andre Thierig i siguroi ata për sigurinë e tyre dhe theksoi CEO Elon Shoku dhe mbështetja e Musk për situatën. Thierig trajtoi gjithashtu keqkuptimet në lidhje me përdorimin e ujit të Teslës, duke nënvizuar përpjekjet e kompanisë për të minimizuar ndikimin e tij mjedisor.

Gjatë vizitës së tij në Giga Berlin-Brandenburg, Musk shprehu solidaritetin me punonjësit e objektit dhe mblodhi shpirtrat e tyre me një mesazh qëndrueshmërie . Prania e tij u prit ngrohtësisht dhe ai u angazhua me zyrtarë qeveritarë për të riafirmuar angazhimin e Teslës për rajonin. Ministri i Shtetit Jörg Steinbach i bëri jehonë kësaj ndjenje, duke theksuar dënimin e përbashkët të sulmit dhe mirënjohjen për rifillimin e shpejtë të operacioneve.

 

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.