Five Major Uncertainties Preceding the Tesla Cybertruck Delivery Event

Pesë pasiguri të mëdha që i paraprijnë ngjarjes së dorëzimit të kamionit kibernetik Tesla

Kanë kaluar më shumë se 130 ditë që nga shpallja e Teslës për Cybertruck inaugurues nga fabrika e saj në Teksas. Megjithatë, ndërsa ngjarja e pritur me padurim i dorëzimit afrohet vetëm dy ditë larg, detajet kritike si çmimi, specifikimet e automjeteve dhe lista e marrësve mbeten dukshëm të pazbuluara. Këto pasiguri të vazhdueshme hedhin hije mbi pritjen e tregut të Cybertruck dhe përfitimin e mundshëm.

Ndërsa ora shkon drejt nëntorit. 30 ngjarja në orën 14.m Koha standarde qendrore, aspektet thelbësore si çmimi, diapazoni i drejtimit, specifikimet teknike, shkallëzimi i prodhimit dhe lista e të ftuarve të ngjarjes mbeten në errësirë. Pavarësisht rritjes së aksioneve të Tesla me 4.5% në 246.72 dhe duke tejkaluar mesataren e tij lëvizëse 50-ditore në seancat e fundit të tregut, boshllëqet kryesore të informacionit vazhdojnë, duke ndikuar potencialisht në kërkesën e Cybertruck.

Paralajmërimet e Elon Musk për pjerrtësinë e prodhimit dhe kujdesin më të gjerë ekonomik gjatë raportit të fitimeve të Tesla-s në tremujorin e tretë në tetor. 19 hedhin pasiguri të mëtejshme. Pasojat panë që aksionet e Tesla-s ranë me 9.3%, e shkaktuar nga fitimet zhgënjyese të tremujorit të tretë dhe një rënie prej 37% e fitimeve për aksion në 66 cent, duke shënuar një nivel më të ulët në dy vjet për CEO Elon Musk. Pavarësisht një rritje prej 9% të të ardhurave në 23 dollarë.35 miliardë, marzhet e fitimit bruto të Tesla-s, pa përfshirë kreditë rregullatore, ranë në 16.3%

Me lëshimin e afërt të Tesla Cybertruck, mungesa e qartësisë në detajet kritike nënvizon paqëndrueshmërinë që rrethon këtë ngjarje shumë të pritur dhe pasojat e saj të mundshme në trajektoren e ardhshme të Teslës.

Kanë kaluar më shumë se 130 ditë që nga shpallja e Teslës për Cybertruck inaugurues nga fabrika e saj në Teksas. Ndërsa ngjarja e shumëpritur e dorëzimit afrohet më 30 nëntor, pasiguritë e rëndësishme vazhdojnë. Deklaratat paralajmëruese të Elon Musk gjatë thirrjes së fitimeve të tremujorit të tretë në lidhje me përfitueshmërinë dhe sfidat e prodhimit të Cybertruck kanë ngritur shqetësime mes analistëve.

Analisti i Jefferies, Philippe Houchois sugjeroi vendosjen e mundshme të Cybertruck, duke theksuar se anulimi i tij, megjithëse i pamundur aq afër dorëzimit, mund të përfitonte aksionet e Tesla. Në një shënim të ngjashëm, Adam Jonas i Morgan Stanley theksoi rëndësinë që Tesla të arrijë vlerësimet e të ardhurave me konsensus ndërsa lançonte me sukses automjete të reja, duke përfshirë Cybertruck, duke nënvizuar ndikimin e tij në ndjenjën e tregut.

Megjithë njoftimin fillestar të çmimit prej 39,900 dollarë në 2019, Tesla është përmbajtur nga konfirmimi i çmimit aktual të Cybertruck, me spekulime që lënë të kuptohet për një rritje të mundshme nga vlerësimet fillestare. Ndërsa Kelley Blue Book parashikon një çmim prej 50,000 dollarësh, mbizotërojnë spekulimet mbi veshjet e shumta dhe variacionet e çmimeve, duke filluar nga 50,000 dollarë deri në shifra potencialisht më të larta për versionet me dy dhe trimotor.

Spekulimet janë të shumta në lidhje me specifikimet e automjetit, duke përfshirë gamën për karikim, tarifat e tarifimit, vëllimin e ngarkesave dhe pasagjerëve dhe paketimin e opsioneve, me detaje të përditësuara që priten të dalin gjatë ngjarjes të së enjtes. Imazhet e rrjedhura sugjerojnë ndryshime të mundshme në ngarkesën dhe kapacitetin e tërheqjes në krahasim me pretendimet fillestare të bëra gjatë nisjes në 2019.

Sa i përket marrësve të Cybertrucks të parë të enjten, ekziston pasiguria se kush do t'i marrë ato dhe sa do të dorëzohen. Me rreth 2 milionë rezervime dhe raporte kontradiktore mbi gatishmërinë e prodhimit në fabrikën e Teksasit, spekulimet vazhdojnë në lidhje me strategjinë e shpërndarjes - nëse një grup i zgjedhur, si punonjësit e Tesla, do të marrin grupin fillestar për të menaxhuar kostot e tremujorit të katërt.

Midis këtyre spekulimeve dhe pasigurive, ngjarja e afërt e dorëzimit të Cybertruck mbetet një pikë qendrore, me vëzhguesit e industrisë që presin me padurim detaje thelbësore që mund të ndikojnë ndjeshëm në trajektoren e Tesla-s në tregun e automjeteve elektrike.

Stoku i Tesla-s është rritur me mbi 17% këtë nëntor, që përkon me fillimin e afërt të dërgesave paraprake të Cybertruck më 30 nëntor.

Aksionet e Tesla-s po formojnë një bazë me dy fund, duke shënuar një pikë të mundshme blerjeje në 278.98 sipas analizës së MarketSmith. Aktualisht, duke qëndruar afërsisht 15% nën këtë pikë të caktuar blerjeje, ka një linjë trendi që rrjedh nga niveli më i lartë i 19 korrikut që mund të paraqesë një mundësi më të hershme hyrjeje, aktualisht në rreth 253.

Që nga fillimi i vitit 2023, stoku i Tesla-s është rritur me afërsisht 90%, duke shfaqur performancë të jashtëzakonshme kur krahasohet me indeksin më të gjerë S&P 500.

Në kontekstin e grupit të industrisë së prodhuesve të automjeteve IBD me 35 aksione, Tesla mban pozicionin e gjashtë. Vlerësimi i tij i përbërë qëndron në 88 nga 99 të mundshme, duke reflektuar baza të qëndrueshme. Për më tepër, aksioni krenohet me një vlerësim të fuqisë relative 86 dhe një vlerësim 88 EPS, duke theksuar fuqinë e tij për sa i përket fitimeve dhe performancës së aksioneve.

 

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Investor's Business Daily.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.