Rocket Lab is gearing up for the "Owl Night Long" mission.

Rocket Lab po përgatitet për misionin "Owl Night Long".

Rocket Lab synon një lëshim jo më shpejt se të mërkurën, 13 mars, për të dërguar satelitin Strix-3 të Synspectives në një orbitë sinkrone me Diellin nga Pad B në Kompleksin Launch 1 në Gadishullin Mahia në Zelandën e Re.

Dritaret e nisjes zgjasin 75 minuta, hapen në orën 03:00 NZDT (14:00 UTC) dhe periudha e nisjes zgjat deri më 22 mars nëse ka ndonjë pengesë moti ose teknike në datën 13. Ky shënon misionin e katërt kushtuar vendosjes së satelitëve të radarit me hapje sintetike Synspective (SAR), pas misioneve në dhjetor 2020 ("Nata e bufit fillon"), shkurt 2022 ("Nata e bufit vazhdon") dhe shtator 2022 ("Buku përhapet" Krahët e saj"). Në vitin 2023, Rocket Lab dhe Synspective njoftuan një kontratë të zgjeruar për gjashtë lëshime të dedikuara.

Çdo satelit peshon afërsisht 100 kg (220 lbs) dhe përfiton nga aftësia e rritur e raketave të Laboratorit. Të aftë për të marrë të dhëna për rezolucionin e tokës prej 1 deri në 3 metra në një hapësirë ​​prej 10-30 kilometrash, këta satelitë ofrojnë aftësi për të gjitha kushtet e motit. Synspective synon të ketë një plejadë prej 30 satelitësh SAR në orbitë deri në fund të dekadës, me një jetëgjatësi të pritshme prej 5 vjetësh për satelit.

Rocket Lab nuk do të përpiqet të rikuperojë fazën e parë të Electron gjatë këtij lëshimi. Kompania ka përdorur motorë të fazës së parë Rutherford të provuar nga fluturimi në misione të ndryshme, megjithëse është e pasigurt nëse ky elektron do të ketë një motor të ripërdorur.

Ky shënon fluturimin e tretë të vitit të Rocket Lab, me të katërtin të planifikuar për jo më herët se 20 mars për të nisur një ngarkesë të klasifikuar për Zyrën Kombëtare të Zbulimit nga Wallops, Virxhinia.

Shënim: Richard Angle nuk ka aksione në RKLB.

 

-------Artikulli i shkëputur nga TESLARATI.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.