Tesla's Reduced Pricing Impacts Hertz Profits, Falling Short of Profit Projections

Çmimet e reduktuara të Tesla-s ndikojnë në fitimet e Hertz-it, në rënie të parashikimeve të fitimit

Gjatë tremujorit të tretë, reduktimet e çmimeve të Tesla parashtruan sfida për gjigantin e qirasë Hertz (NASDAQ: HTZ), i cili integroi automjetet Tesla në flotën e tij në vitin 2021. Çmimet e luhatshme patën një ndikim negativ në raportin financiar të tremujorit të tretë të Hertz, duke bërë që ai të bjerë pa pritshmëritë e fitimit.

Hertz njoftoi se do të ngadalësonte adoptimin e automjeteve elektrike ndërkohë që fokusohet në menaxhimin e kostos, siç deklaroi CEO Stephen Scherr të enjten, sipas Bloomberg.

Në Në vitin 2021, Tesla dhe Hertz hynë në një marrëveshje të rëndësishme për 100,000 automjete, duke shënuar fillimin e një partneriteti të madh dhe një ndryshim transformues në industrinë e qirasë në SHBA.

Aktualisht, Hertz ka rreth 35,000 automjete elektrike Tesla në flotën e saj. e cila është rritur në një total prej 50,000 automjetesh, duke përbërë rreth 11 përqind të flotës së saj të përgjithshme.

Nga ana tjetër, Tesla ka ulur çmimet për të rritur përballueshmërinë për blerësit, duke synuar të sjellë disa automjete afër ose madje nën pragun e çmimit prej 30,000 dollarësh pas faktorizimit në stimujt e qeverisë dhe të shtetit.

 

----------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Ndërsa konsumatorët janë të kënaqur me zbritjet, investitorët në aksionet e kompanisë, si dhe kompani si Hertz që mbështeten në ruajtja e marzheve të qëndrueshme të fitimit, nuk janë aq të kënaqur. Vlera e rishitjes së flotës Tesla të Hertz ka rënë me afërsisht 30 përqind dhe kostot e mirëmbajtjes për automjetet elektrike kanë tejkaluar parashikimet fillestare të Hertz.

Hertz ende synon të blejë 100,000 Tesla dhe 175,000 automjete elektrike GM, por nuk ka gjasa për të përmbushur objektivin e saj për të pasur një të katërtën e flotës së saj me qira të përbërë nga automjete elektrike deri në fund të vitit të ardhshëm. Kompania duhet të zvogëlojë kostot e riparimit duke bashkëpunuar me furnitorët dhe të presë që kostot të stabilizohen në mënyrë që të ulë shpenzimet e blerjes.

Scherr vërejti, "Ne kemi një mundësi për t'i blerë këto makina tani përafërsisht një të tretën më pak se sa kemi paguar fillimisht për Teslas-in tonë, ne përfundimisht jemi më mirë të pozicionuar si blerës me çmime në rënie, gjë që do të përmirësojë profilin e marzhit në ato makina."

Sigurisht, reduktimet në çmimet e automjeteve elektrike nuk ishin arsyeja e vetme. Hertz përjetoi tendosje financiare në tremujorin e tretë. Kostoja e makinave të përdorura ishte dukshëm më e lartë një vit më parë, duke i mundësuar Hertz-it të shesë automjetet e tij për më shumë në tregun e përdorur sesa do të kushtonte blerja e tyre të reja.

 

------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.