BP Invests $100 Million in Tesla's High-Speed EV Chargers

BP investon 100 milionë dollarë në karikuesit e makinave elektrike me shpejtësi të lartë të Tesla-s

Tesla Superchargers: Një fener besueshmërie mes problemeve të karikimit të EV

Ankesat rreth gjendjes së karikimit të EV janë të shumta. Shumë stacione janë ose jashtë shërbimit ose i ngarkojnë përdoruesit me një proces të rëndë identifikimi përpara se të shpërndajnë elektrone. Ky zhgënjim përforcohet kur jeni të ngecur në mot të keq në një rrugë të largët.

Hyni në rrjetin Supercharger të Tesla-s, një shembull i shkëlqyer i shpejtësisë dhe besueshmërisë. Ndërkohë, BP, tani e stilizuar si 'bp', lufton me të kaluarën e saj të njollosur ndërsa fatkeqësia e Deepwater Horizon duket e madhe në kujtesë. Kjo ngjarje katastrofike, ku nafta e papërpunuar ndoti Gjirin e Meksikës, mbetet e skalitur në histori.

Sot, bp përpiqet të riemërohet si një lojtar aktiv në zhvendosjen drejt një ekonomie me karbon të ulët. Kjo nuk është diçka e vogël për një kompani të rrënjosur thellë në industrinë e naftës dhe gazit. Megjithatë, është një hap në drejtimin e duhur. Në të kundërt, gjigantët e industrisë si ExxonMobil dhe Chevron hedhin poshtë iniciativat e gjelbra, duke u fokusuar në vend të kësaj në rritjen e prodhimit të naftës dhe gazit.

100 milion dollarë për superngarkuesit Tesla

bp, i njohur më parë si BP, po bën një angazhim thelbësor në industrinë e karikimit të automjeteve elektrike (EV) dhe nuk po e bën këtë me gjysmë zemre. Pas një vlerësimi të plotë të prodhuesve të ndryshëm të karikuesve, kompania ka vendosur një porosi të konsiderueshme prej 100 milionë dollarësh Tesla Superchargers.

Pyetja në mendjen e të gjithëve: sa Supercharger blejnë 100 milionë dollarë? Ndërsa kjo shifër nuk është zbuluar zyrtarisht nga Tesla, një supozim i arsimuar e vendos atë në rreth 50,000 dollarë për njësi. Ky vlerësim i parëndësishëm, i bazuar kryesisht në intuitë, është për shkak të mungesës së informacionit specifik nga Tesla.

Vlerësimi ynë i përafërt? Rreth 2000 karikues. Sigurisht, kjo nuk përfshin kostot e instalimit ose lidhjet në rrjet, të cilat mund të arrijnë deri në 100 milionë dollarë të tjerë. Kur gjithçka është thënë dhe bërë, duke marrë parasysh shpenzimet e rastësishme dhe të paparashikuara, përpjekja e bp për t'u bërë një lojtar kryesor në tregun e karikuesve EV arrin në gati një çerek miliardë dollarë.

Filiali i tarifimit të EV i bp quhet bp pulse. Sipas një njoftimi për shtyp, ky investim jo vetëm që do të forcojë zgjerimin e rrjetit publik të pulsit bp në të gjithë SHBA-në, por gjithashtu do të ofrojë mbështetje për klientët e flotës EV duke instaluar karikues në depot e tyre private. Veçanërisht, kjo shënon rastin e parë të blerjes së karikuesve Tesla për një rrjet të pavarur karikimi EV."

(Shënim: "WAG" është një akronim për "Wild Ass Guess", që do të thotë një vlerësim i bazuar në intuitë ose llogaritje të përafërta dhe jo në të dhëna të sakta.)

Duke filluar në 2024

Në vitin 2024, do të nisë prezantimi, duke synuar vendndodhjet kryesore brenda ekosistemit të markës bp, duke përfshirë TravelCenters of America, Thorntons, ampm, Amoco, si dhe qendrat e gjera të karikimit të bp pulse të Gigahub në qendrat kryesore urbane dhe në të tretin -faqet e festave si qendrat me qira të Hertz. Vendet fillestare të instalimit tashmë janë caktuar në Houston, Phoenix, Los Angeles, Chicago dhe Washington D.C

Për më tepër, karikuesit Tesla do të gjejnë rrugën e tyre drejt depove specifike të klientëve të flotës së pulsit bp. Duke integruar softuerin më të avancuar të menaxhimit të karikimit Omega të bp pulse me karikuesit e shpejtë dhe të besueshëm të Tesla-s, bp pulse fiton një aftësi të veçantë për të mbikëqyrur të gjithë procesin e karikimit të automjeteve elektrike për flotat, duke ofruar një zgjidhje gjithëpërfshirëse të përshtatur për klientët e saj të flotës.

“Forcimi i rrjetit të impulsit bp me harduerin kryesor të industrisë së Tesla-s është një hap i madh përpara në ambiciet tona për infrastrukturën e tarifimit me shpejtësi të lartë dhe akses të hapur në SHBA dhe avancon ambicien tonë për të ofruar një përvojë të jashtëzakonshme klienti,” tha Richard Bartlett. CEO global i bp pulse. “I kombinuar me rrjetin tonë të gjerë të vendeve të komoditetit dhe lëvizshmërisë brenda dhe jashtë autostradës, ky bashkëpunim me Tesla do të sjellë karikim të shpejtë dhe të besueshëm për drejtuesit e automjeteve elektrike kur dhe ku kanë nevojë.”

Supermbushësit Tesla me markën bp

Ngarkuesit ultra të shpejtë Tesla 250 kW do të markohen, instalohen dhe operohen nga bp pulse. Karikuesit do të pajisen me 'Magic Dock' të Tesla-s, i cili është i pajtueshëm me lidhësit NACS dhe CCS. Kjo u mundëson EV-ve nga prodhuesit e tjerë të mëdhenj të automjeteve të përdorin karikuesit Tesla në rrjetin e pulsit bp. Për të përmirësuar më tej përvojën e përdoruesit, karikuesit Tesla do të mbështesin përdorimin e protokollit Plug and Charge, i cili thjeshton dhe automatizon pagesat. Siç është politika aktuale e Tesla-s, karikuesit ultra të shpejtë të operuar nga palët e treta që plotësojnë kërkesat e besueshmërisë dhe funksionalitetit të Tesla-s janë paraqitur në ndërfaqen e përdoruesit dhe aplikacionet e automjeteve të Tesla-s dhe bp pulse pret t'i mbështesë këto kërkesa në rrjetin e saj.

“Forcimi i rrjetit të impulsit bp me harduerin kryesor në industrinë e Tesla-s është një hap i madh përpara në ambiciet tona për infrastrukturën e karikimit me shpejtësi të lartë, akses të hapur në SHBA dhe avancon ambicien tonë për të ofruar një përvojë të jashtëzakonshme klienti,” tha Richard. Bartlett, CEO i bp pulse. (Ndoshta kjo duhet të shkruhet si CEO?)

Rebecca Tinucci, Drejtoreshë e Lartë e Infrastrukturës së Karikimit të Tesla, tha: "Në Tesla, ne jemi të detyruar të mundësojmë përvoja të shkëlqyera karikimi për të gjithë pronarët e EV. Shitja e harduerit tonë me karikim të shpejtë është një hap i ri për ne dhe një hap që ne po kërkojmë ta zgjerojmë në mbështetje të misionit tonë për të përshpejtuar tranzicionin e botës drejt energjisë së qëndrueshme. Ne e vlerësojmë partneritetin e bp në këtë fushë – është hapi i duhur drejt një të ardhmeje më të qëndrueshme.”

Zgjerimi i rrjetit të karikimit të pulsit bp

Krahas partneritetit me Tesla, bp pulse parashikon vendosjen e mëtejshme të stacioneve të karikimit të shpejtë dhe të besueshëm në vende me kërkesë të lartë si aeroportet, qytetet kryesore dhe pronat në pronësi të bp përgjatë korridoreve alternative të karburantit. Për më tepër, bp ka siguruar fonde granti nga programe të tilla si Infrastruktura Kombëtare e Automjeteve Elektrike (NEVI) dhe Komisioni i Energjisë së Kalifornisë (CEC) për të krijuar infrastrukturën e tarifimit në vendndodhje në Kaliforni, Pensilvani, Kolorado dhe Kentaki.

Në shkurt 2023, bp zbuloi planet për të injektuar 1 miliard dollarë në infrastrukturën amerikane të karikimit të automjeteve elektrike deri në vitin 2030, duke caktuar 500 milionë dollarë për dy deri në tre vitet e ardhshme. Ky investim përputhet me fokusin strategjik të bp në pesë fusha të rritjes: bioenergjia, komoditeti, karikimi i EV përmes filialit të karikimit të impulsit bp, hidrogjeni dhe burimet e rinovueshme dhe energjia. Këta sektorë përbënin afërsisht 30% të investimit total të bp në 2022, një rritje e konsiderueshme nga 3% e raportuar në 2019.

 

---------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Reuters.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.