Tesla Vehicles Will Now Warn Drowsy & Inattentive Drivers

Automjetet Tesla tani do të paralajmërojnë shoferët e përgjumur dhe të pavëmendshëm

Mjetet e Tesla-s në Evropë po marrin një përditësim të ri të softuerit mbi ajër (OTA) që përfshin një veçori të krijuar për të paralajmëruar drejtuesit kur ata nuk i kushtojnë vëmendje ose kur duken të përgjumur. Ky funksion përdor sensorë për të monitoruar lëvizjen e syve të shoferit dhe hyrjet e timonit për të vlerësuar vëmendjen e tyre. Nëse sistemi zbulon shenja të pavëmendshmërisë ose përgjumjes, ai do të lëshojë paralajmërime audio dhe vizuale për të ripërqendruar vëmendjen e shoferit në rrugë.

 

Makinat Tesla në Evropë tani po marrin një përditësim të ri të softuerit mbi ajër (OTA) që prezanton një veçori që synon të paralajmërojë shoferët kur shfaqin shenja të pavëmendjes ose të përgjumjes. Kjo veçori mbështetet në sensorë që gjurmojnë lëvizjet e syve të shoferit dhe ndërveprimet e tyre me timonin për të vlerësuar nivelin e tyre të vëmendjes. Nëse sistemi zbulon indikacione të mungesës së vëmendjes ose të përgjumjes, ai do të aktivizojë sinjalizimet audio dhe vizuale për ta nxitur shoferin të ripërqendrohet në detyrën e drejtimit të automjetit.

 

"Ju lutemi, kini parasysh se kjo veçori aktive e sigurisë përdor kamerën e kabinës për të vlerësuar vëmendjen e shoferit. Është e rëndësishme të kihet parasysh se kamera e kabinës nuk përfshihet në njohjen e fytyrës ose ndonjë formë verifikimi të identitetit. Si parazgjedhje, Imazhet dhe videot e kapura nga kamera qëndrojnë brenda automjetit dhe nuk transmetohen te asnjë palë e jashtme, duke përfshirë Tesla-n, përveç nëse aktivizoni në mënyrë eksplicite ndarjen e të dhënave. Ndarja e të dhënave > Lejo analizën e kamerës së kabinës."

 

Manuali i pronarit të Tesla Model 3 Highland (Evropë) / Detajet e plota të veçorive më poshtë.

 

Tesla Driver Drowsiness Warning feature explained in the Tesla Model 3 Highland Owner's Manual for Europe.

Përditësimi i softuerit Tesla 2023.21.600 është prezantuar në baza të kufizuara dhe që nga momenti aktual, nuk ka të dhëna për ndonjë përdorues kontribues që e ka marrë këtë përditësim për automjetet e tyre Tesla, sipas faqes së internetit të gjurmimit të softuerit Tesla TeslaFi.com.

Një pronar evropian i Tesla Model 3 Highland, i cili kishte blerë së fundmi automjetin, ndau një pamje të ekranit të veçorisë së Paralajmërimit të Përgjumjes së Shoferit. Ky alarm ka të ngjarë të jetë aktivizuar pasi pronari kishte vozitur në errësirë ​​dhe me shi për rreth 3 orë, me sistemin Tesla duke marrë parasysh faktorë të ndryshëm.

Image

Veçoria e Paralajmërimit të Përgjumjes së Shoferit u zhvillua fillimisht nga Tesla si pjesë e sistemit Autopilot për të përcaktuar vëmendjen e shoferit. Tani, Tesla po e vë këtë veçori të disponueshme si një përmirësim sigurie për pronarët që nuk kanë zgjedhur paketën Autopilot Full Self-Driving.

Në vitin 2021, një haker etik i Tesla-s i njohur si "jeshile" shpërndau videoklipe të kapura nga kamera e kabinës së një automjeti Tesla, duke ofruar njohuri mbi funksionalitetin e kësaj kamere brenda kabinës dhe pozicionimin e saj për monitorimin e shoferit dhe pasagjerëve. Kjo kamerë pritet të luajë një rol në aplikacionet e ardhshme, duke përfshirë përdorimin e saj në Robotaxis.

 

Në zbulimet e mëparshme të këtij viti, "gjelbër" ndau njohuri mbi zhvillimin e vazhdueshëm të Tesla-s të një veçorie që synon të vlerësojë vëmendjen e shoferit. Ai vuri në dukje, "Tesla po planifikon një përmirësim të rëndësishëm të monitorimit (të bazuar në kamerë) të shoferit," dhe shtoi se sistemi do të gjurmojë faktorë të ndryshëm si frekuenca e hapjeve të fundit, kohëzgjatja dhe frekuenca e vezullimeve dhe qëndrimi i shoferit për të llogaritur niveli i përgjumjes. Ky sistem monitorimi i shoferit në zhvillim është krijuar për të ofruar një vlerësim gjithëpërfshirës të vigjilencës së shoferit.

 

--------Ky artikull është pjesërisht i shkëputur nga Teslarati.

Kthehu në blog

Lini një koment

Ju lutemi vini re, komentet duhet të miratohen përpara se të publikohen.